El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi vol crear un Observatori per a la Protecció dels Animals

Coloms en la ciutat, una de les qüestions que es tractarien en l'Observatori que proposa el govern municipal
La primera reunió serà dimecres 31 de gener, i estan convidats partits polítics, la protectora, la policia local i veterinaris, També està oberta a tota entitat interessada i amb relació amb els animals que vulga participar

Gats, gossos o coloms. Cada grup amb les seues peculiaritats, però tots necessiten una atenció, normativa, o conscienciació sobre com tractar-los. L'Observatori servirà per a debatre totes aquelles qüestions sobre els animals que afecten la ciutat però que són de diferents regidories, com ara medi ambient, festes, sanitat o seguretat. La primera reunió serà dimecres 31 de gener, i en la que pot participar qualsevol entitat relacionada amb els animals i amb interés a millorar la situació.

Com actuar davant colònies de gats o coloms, com previndre o detectar maltractament animal, enverinaments o abandonaments, i fins i tot les polèmiques qüestions al voltant dels gossos dels últims mesos. Tot açò es podria debatre i tractar en l'Observatori per a la Protecció dels Animals que volen formar des del consistori alcoià, des d'on a més es poden configurar campanyes d'informació o conscienciació.

Recentment el Congrés dels Diputats aprovava una proposició de llei per a canviar el règim jurídic dels animals, fins ara considerats com objectes, "bens immobles, objecte d'apropiació per part de les persones". Ara es té en consideració que són "éssers dotats de sensibilitat", per la qual cosa el seu propietari no podrà fer res que supose "maltractament, abandonament o la provocació d'una mort cruel i innecessària". Fins i tot s'estipularan criteris perquè la Justícia puga decidir la custòdia d'un animal en cas de separació.

En aquest context, des del consistori alcoià consideren que és un bon moment per a crear aquest Observatori. Per a la regidora de democràcia participativa, Maria Baca, es necessita "un lloc de debat i consulta davant els diferents temes que es produeixen dins de la competència municipal, relacionats amb animals. Un òrgan participatiu per a fer polítiques transversals", ja que són qüestions que afecten diverses regidories com medi ambient, sanitat, festes, consum, participació o seguretat.

Així, la primera reunió per a formar aquest observatori està prevista per al dimecres 31 de gener en l'Ajuntament d'Alcoi a partir de les 18,30 hores. Estan convidats partits polítics, policia local, la Protectora local, tècnics municipals, professionals veterinaris, i altres entitats relacionades amb el tema. Des del consistori asseguren que "estem oberts a tots aquells col·lectius que per la seua trajectòria a la ciutat estiguen relacionats amb el tema de l'observatori i vulguen participar".