El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi vol incloure en les ajudes 'Parèntesi' a perruqueries, salons d’estètica o tintoreries

Alcoi / AM

Hostaleria i restauració, activitats de creació artístiques i d'espectacles, activitats esportives, recreatives i d'entreteniment i allotjaments i activitats turístiques són els sectors que recull el decret

La Covid-19 ha deixat alguns sectors molt afectats. Les ajudes Parèntesi de la Generalitat inclouen a algun d'aquests, però no tots. L'Ajuntament d'Alcoi vol ampliar aquests 1.444.223 euros destinats a aquesta ciutat i cap a sectors que, no estan inclosos pel Consell, com són perruqueries, salons d’estètica o tintoreries.

Alcoi també es beneficiarà de les ajudes Parèntesi, dins del Pla 'Resisteix' de la Generalitat. Quasi milió i mig d'euros correspon a la nostra ciutat del total de 160 milions. L'Ajuntament vol tramitar aquestes ajudes "el més ràpid possible i puguen arribar a les persones beneficiades abans de final de mes".


Les activitats econòmiques recollides en el decret llei i considerades com les més afectades per les restriccions a conseqüència de la pandèmia són hostaleria i restauració, activitats de creació artístiques i d'espectacles, activitats esportives, recreatives i d'entreteniment i allotjaments i activitats turístiques. Es calcula que l’ajuntament podrà tindre un excedent de recursos sense utilitzar en aquests sectors i està estudiant dedicar-lo a altres sectors i activitats també afectades per la pandèmia que no han sigut contemplades en els sectors definits com perruqueries, salons d’estètica o tintoreries, entre d’altres.


Les ajudes econòmiques seran compatibles amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, i concedits per a la mateixa finalitat prevista en el present decret.


Toni Francés, alcalde d'Alcoi, indica que "aquestes ajudes fruit de l’acord de Generalitat, Diputació i Ajuntaments seran molt importants per als autònoms i les xicotetes empreses de la ciutat dels sectors més afectats per la pandèmia. Des de l’Ajuntament estudiarem poder arribar a més sectors que també ho estan passant malament a causa d’aquesta crisi sanitària i econòmica. La intenció és que les ajudes puguen tramitar-se com més prompte millor".