El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi vol que una empresa s'encarregue dels vehicles abandonats

Fins ara s'enviaven al dipòsit de forma indefinida

A la subhasta pública es valoraran les ofertes més elevades i per extensió, més avantatjoses per a l'administració local. Les empreses interessades poden presentar les seues sol·licituds fins al 30 de febrer. Jordi Martínez, regidor de Mobilitat i Medi Ambient, apunta que, fins ara, "ocasionava greus inconvenients, tant per les filtracions al sòl que generaven els mateixos vehicles, com pels problemes derivats de la falta d'espai"

Per primera vegada, Alcoi trau a concurs la gestió de vehicles abandonats. Així es pot veure al BOP. Cal recordar que els vehicles abandonats són considerats com a residus sòlids urbans (RSU). Fins ara es quedaven, per temps indefinit, al dipòsit municipal. L'empresa adjudicatària haurà de fer front durant els dos anys contractuals al pagament de cada vehicle retirat, per la qual cosa, a la subhasta pública es valoraran les ofertes més elevades i per extensió, més avantatjoses per a l'administració local. Les empreses interessades poden presentar les seues sol·licituds fins al 30 de febrer.

Quant al procediment d'adjudicació, a la resolució publicada al BOP, s'estableixen tres tipologies de vehicles: tipus A, turismes, furgonetes, furgons, camions de 3 ó 4 rodes fins a 3.500 quilos; tipus B, ciclomotors i motocicletes; i tipus C, vehicles amb un pes superior als 3.500 quilos. L'Ajuntament s'encarregarà d'adjudicar el contracte tenint en compte únicament l'oferta a l'alça en el preu inicial per a cada tipus de vehicle (120 € per als tipus A, 25 € per als tipus B, i 200 € per al tipus C).

Amb un màxim de 100 punts, s'atorgaran 70 a l'empresa que presente l'oferta més elevada per a la tipologia A, atribuint-se a la resta d'ofertes la puntuació que escaiga proporcionalment. El mateix ocorrerà per a la tipologia B, amb un màxim de 20 punts; i per a la C, amb un màxim de 10 punts.

Jordi Martínez, regidor de Mobilitat i Medi Ambient, apunta que, fins ara, "ocasionava greus inconvenients, tant per les filtracions al sòl que generaven els mateixos vehicles, com pels problemes derivats de la falta d'espai". A partir d'ara, recalca el regidor, "l'empresa adjudicatària es farà càrrec regularment d'aquests vehicles, amb el benefici econòmic que suposarà per a l'erari públic i la tranquil·litat de saber que seran gestionats d'acord a la normativa vigent".