El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi vol regular l'accés de mascotes al transport urbà

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, avança que l'alçament de la prohibició podria ser efectiu a partir de 2020, any en què s'ha de renegociar el servei de transport públic.

Els propietaris de mascotes en Alcoi podrien accedir al transport urbà amb els seus gossos en un futur pròxim. L'Ajuntament té previst convocar a l'Observatori de Protecció d'Animals per tal d'estudiar les possibles fórmules que permeten als gossos accedir a l'autobús, una acció que avui dia no permet l'empresa concessionària del servei.

De fet, l'única excepció feta al respecte parla dels gossos ensinistrats per guiar persones cegues, així s'especifica al web de la companyia:

En l'habitacle de viatgers no es permet transportar animals, amb l'excepció dels gossos pigalls proveïts de cadena i identificació sanitària.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, avança que l'alçament de la prohibició podria ser efectiu a partir de 2020, any en què s'ha de renegociar el servei de transport públic. Abans d'això, està previst tractar el tema dins de l'Observatori de Protecció Animal municipal, òrgan on estan representats els diferents col·lectius afectats i que hauria d'estudiar la viabilitat de la proposta. La pròxima reunió de l'Observatori serà en juny, moment en què s'abordarà aquesta regulació.

Martínez assegura que buscaran el vistiplau de l'empresa concessionària del servei, el qual no descarta que poguera arribar enguany, abans de renegociar el contracte. Ara per ara, l'Ajuntament ha sondejat altres municipis on es permet l'accés de gossos al transport públic, com ara València, on la mesura ha generat controvèrsia entre alguns usuaris i els mateixos conductors. "Els problemes ocasionats per les possibles miccions i femta dels animals, s'han de sumar a les al·lèrgies. Es tracta d'una mesura sensible, per això volem treballar-la amb tots els col·lectius abans de fer algun avanç en aquest sentit" ha dit Martínez.