El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Mor una dona en un incendi a Alcoi

Mor una dona en un incendi a Alcoi

Ha sigut al carrer Sant Vicent Ferrer, i els Bombers sospiten que el foc s'ha iniciat per un braser. La dona, d'avançada edat, ha mort en principi per la inhalació de fum.

Més informació

Mor una dona en un incendi a Alcoi

Alcoi vol renovar els instituts de Cotes Baixes, Pare Vitòria i Andreu Sempere per mitjà del pla Edificant de Marzà

Alcoi envia a la Generalitat Valenciana el llistat amb les peticions de les actuacions als Centres Educatius / Ajuntament d'Alcoi
En el programa 'Edificant' han participat 9 centres públics

L'Ajuntament d'Alcoi vol ampliar les actuacions que es consideren que s’han de dur endavant als Centres Educatius de la ciutat dins del programa 'Edificant'.

A arrel del programa 'Edificant', l'ajuntament d’Alcoi ha enviat a la Generalitat Valenciana el llistat amb les peticions de les actuacions que es consideren que s’han de dur endavant als Centres Educatius de la ciutat.

Per la seua banda, la Conselleria estimarà una per una cada petició i demanarà el pressupost i la memòria valorada de les que considera aptes dins del programa.

Des de l'Ajuntament han estat de reunions per treballar en el programa de subvencions, on han participat els 9 centres públics de la ciutat, CEIPS Romeral, Miguel Hernández, Sant Vicent i Horta Major, els IES Batoi, Cotes Baixes, Andreu Sempere i Pare Vitòria i el centre d’educació especial Tomás Llácer, i on s'han establit les prioritats per a les actuacions a Alcoi.

Demanen l’adequació i ampliació de l’IES Andreu Sempere, l’ampliació de la quarta planta de l’IES Pare Vitòria i la construcció d’un nou edifici per a les Aules Taller de l’IES Cotes Baixes.

A banda, també han presentat 26 peticions més, com el tancament del terrat per ús de biblioteca, l’execució d’un nou magatzem de material esportiu i el condicionament de l’antic dipòsit d’aigua per ús polivalent a Sant Vicent, l’adequació d’una nova sala de mestres i cobrir una pista esportiva a El Romeral i també volen cobrir pistes esportives a altres centres com Tomàs Llácer o Horta Major.

Per la seua part, per a Miguel Hernández se sol·licita la instal·lació de dues marquesines al pati i el Tomàs Llàcer, demana l’accés al bus, la instal·lació de refrigeració o la instal·lació de gronxadors vestibulars.

Horta Major, també sol·licita la construcció d’un hort escolar i la instal·lació de caldera, petició que es fa extensible a la majoria de centres, com també la de la instal·lació solar fotovoltaica.

Una vegada la Conselleria estudie les peticions, decidirà les actuacions que poden entrar al programa 'Edificant' i l’ajuntament remetrà el pressupost i la memòria valorada. El cost econòmic, una vegada pengen la decisió dels projectes que s'han de dur endavant, serà a càrrec de la Generalitat.

L'objectiu del programa 'Edificant' és posar al dia tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana amb un pressupost global de 700 milions d'euros per a construir nous centres i també per a millores en els centres ja construïts, incloent-hi l'equipament.