El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi vol ser lliure. 25N Dia per l'erradicació de la violència contra les dones

La plaça Espanya, de gom a gom, ha entonat la cançó 'Vull ser lliure', escrita pels alumnes d'un col·legi valencià i interpretada amb el llenguatge de signes pels alumnes de Batoi. La lectura del manifest i un minut de silenci per les dones assassinades enguany, han completat la cita. 

Molts col·legis d'Alcoi s'han sumat a la celebració del Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones, i la plaça d'Espanya estava de gom a gom de joves estudiants involucrats. Tots s'havien aprés la cançó 'Vull ser lliure', escrita pels alumnes del col·legi El Garbí de l'Eliana, i que els alumnes de Batoi Feminista han interpretat en llenguatge de signes. La bandeja mostrava un gran llaç morat en record de les víctimes, i tots els assistents s'han situat als voltants. S'han llegit en veu alta tots els noms de les dones assassinades enguany i s'ha fet un minut de silenci en el seu record.

Enguany el manifest l'ha llegit l'exregidora de Benestar Social i Igualtat, Aroa Mira, qui ha personalitzat la situació en un familiar amb problemes de violència contra les dones que ho ha superat gràcies a la seua motivació i el suport d'entitats com ACOVIFA. En el vídeo, es pot seguir el discurs complet. Mira ha estat acompanyada en la tarima amb representants de tots els grups políticas amb representació en el consistori, a excepció de VOX. 

Les activitats pel 25N a Alcoi continuen els pròxims dies. En la imatge següent es pot consultar tota la programació.