El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, Xixona i Tibi, entre els 11 municipis valencians interessats en evolucionar els seus polígons

Les nostres comarques mostren el seu potencial industrial. Tan sols 11 municipis valencians, de moment, han mostrat interés en convertir algun dels seus polígons en Entitat de Gestió i Modernització, la nova figura jurídica de la Llei d'Àrees Industrials. I entre els 11 trobem a Alcoi, Tibi, Xixona o Villena. 

La Federació Empresarial de Polígons de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL; i l'Institut Valencià de Competitiviitat, l'IVACE, han celebrat en l'últim trimestre del 2020 una sèrie de jornades informatives sobre les Entitats de Gestió i Modernització d'Àrees Empresarials. Es tracta de la nova figura jurídica de la Llei d'Àrees Empresarials, agrupacions privades i sense ànim de lucre però amb una finalitat pública, ja que l'objectiu és millorar la coordinació amb l'ajuntament per a fer millores, o incrementar la interacció en altres àrees empresarials per a crear sinergies cap a l'economia circular.

En definitiva, l'objectiu final és poder classificar els polígons valencians segons les seues capacitats, i intentar atraure empreses amb una bona oferta de sol industrial. És "una clara oportunitat per a millorar la qualitat i les infraestructures dels parcs empresarials per a fer-los més atractives per a la implantació de nous projectes que generen ocupació sostenible i de qualitat", diu el conseller d'Economia Sostenible Rafa Climent, qui afegeix que "aquestes millores repercutiran també en una major competitivitat de les empreses ja instal·lades".

Doncs bé, l'IVACE ha celebrat jornades informatives ja en 11 municipis valencians, i quasi la meitat són de les nostres comarques o molt properes, com Alcoi, Tibi, Xixona o Villena. Els altres municipis són Elda, la Pobla de Vallbona, Algemesí, la Vall d'Uixó. Vila-real, Gandia i Benicarló.