El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi destinarà 4,5 milions d'euros en total per complir objectius de la Unió Europea contra el canvi climàtic

Les plaques fotovoltaiques de l'Eduardo Latorre / Ajuntament

Les ajudes de la Generalitat que ha aconseguit l'Ajuntament seran en concret per a les instal·lacions del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre, Centre Social i Escoleta de la Zona Nord i CEIP Sant Vicent.

Alcoi s'ha beneficiat d'ajudes de la Conselleria de Transició Ecològica per tal de paliar els efectes del canvi climàtic. Concretament s'ha aportat 35.020,20 euros. Segons calculs del consistori alcoià, el propi ajuntament invertirà 4,5 milions d'euros en l'estratègia de descarbonització energètica i busca complir amb els objectius marcats a la Unió Europea per a l'any 2030 de reducció d'emissions.

Les ajudes de la Generalitat que ha aconseguit l'Ajuntament seran en concret per a les instal·lacions del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre, Centre Social i Escoleta de la Zona Nord i CEIP Sant Vicent. De la inversió total duta a terme en aquests projectes 116.733 euros, la subvenció en sufragarà més de 35.000. Durant els últims 4 anys l'Ajuntament ha invertit 360.000 euros en plantes fotovoltaiques aconseguint una producció d'energia verda de més de 300.000 kw anuals. 

L'Ajuntament d'Alcoi assegura que en els pròxims 3 anys s'invertiran 2,5 milions en aquesta línia. Amb les mesures aplicades els últims 4 anys, l'Ajuntament ha aconseguit reduir un 10% el consum energètic i un estalvi anual de més de 270.000 €, reduint 1.000 Tm d'emissions de CO?, unes xifres que continuaran millorant amb les pròximes inversions previstes.


Toni Francés, alcalde d'Alcoi sosté que “la implantació d'aquests sistemes s'emmarca, en el full de ruta de la Smart City que subministren energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals contribuint al desenvolupament sostenible. Al mateix temps aconseguim un doble estalvi econòmic i mediambiental, ja que aquest tipus d'instal·lacions s'amortitzen a curt termini, i a partir d'aqueix moment es produeix energia sense cap cost econòmic ni mediambiental”.