El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi es promociona com a plató de rodatges amb una base de dades de professionals

Imatge d'arxiu, rodatge a Alcoi en setembre del 2019.

Alcoi acollirà en 2020 almenys 2 rodatges més, dos sèries per a APunt i Movistar. 

Ara, les productores que vulguen rodar en Alcoi podran accedir també a una base de dades de professionals tècnics amb experiència en àmbits com vestuari, so, electricitat, càmera o producció. Si com a professional, vols formar part d'aquest directori, has de facilitar les teues dades a la Film Office d'Alcoi. T'expliquem com.

Alcoi Film Office, l'oficina encarregada de promocionar i gestionar els rodatges a la ciutat, ha decidit obrir una base de dades de professionals amb experiència en el món del cinema i la televisió. Tots els interessats en formar part de la base de dades han de dirigir-se a l'Oficina de Turisme, en la plaça d'Espanya; o enviar el currículum al correu de la Film Office; a més d'omplir els preceptius papers de protecció de dades.

No és habitual que les Film Office repartides pel país oferisquen aquest servei, i des de Turisme Alcoi han decidit ser capdavanters. Tot després que una productora els haja demanat perfils professionals molt específics, i adonar-se que no disposen d'aquestes dades amb facilitat. Així, aprofitant que es demana per aquesta producció en concret, es prepararà una base de dades ampla que es posarà al servei de les productores que vinguen en un futur.

Els perfils tècnics que es busquen són, per exemple, ajudants de producció, scripts, operadors i auxiliars de càmera o so, estilistes o professionals del vestuari, maquillatge o perruqueria, o fins i tot electricistes o fusters. Tot aquell que puga aportar alguna cosa a un rodatge. La regidora de turisme Lorena Zamorano, explica que amb aquesta iniciativa volen oferir un recurs més a la productora que vinga a gravar, al mateix temps que incentiven que els beneficis també redunden de manera efectiva en la ciutat.

La idea és iniciar aquesta base de dades que estarà en poder de la Film Office, però en un futur també es vol integrar en la web per tal de fer-la interactiva i que les productores puguen consultar l'experiència o contactar directament amb els professionals.

El passat mes de setembre Alcoi ja va acollir el rodatge d'una sèrie per a Movistar, i per aquest 2020 hi ha previst dos nous rodatges. Un per a APunt, que es gravarà a partir de març; i una altra sèrie per a Movistar, amb dates de rodatge per determinar. Encara no s'ha desvelat els noms de les sèries ni els arguments, aquesta informació normalment s'intenta mantindre en secret.