El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi està present al Congrés de Ciutats Intel·ligents en Madrid

Es tracta d'un esdeveniment que aborda les principals temàtiques relacionades amb la ciutat i el territori intel·ligent d'una manera transversal i multidisciplinària amb la presentació de diverses empreses, projectes i iniciatives que s'estan desenvolupant en diferents localitats de tot el país.

Alcoi ha participat en el V Congrés de Ciutats Intel·ligents que s'ha celebrat a MadridAlberto Belda, regidor de Modernització de l'Administració, juntament amb tècnics municipals han assistit per tal d'intercanviar coneixement i experiències entre les ciutats que estan apostant per l'Smart City. Rivas Vaciamadrid, Mataró, Benidorm, València, Madrid o Vigo són les localitats que han participat.

Alberto Belda ha explicat que: "Des del govern d'Alcoi fa molt temps que estem desenvolupant una clara estratègia de ciutat intel·ligent concretada, tant en el Pla Director Smart City que vam aprovar la passada legislatura, com en el programa de la Comissió Europea «Digital Cities Challenge» del que ha format part Alcoi amb només dues ciutats espanyoles més, Algesires i Granada. El programa ja està finalitzat però Alcoi participarà en la continuació d'aquest, el «Intelligent Cities Challenge» que es posarà en marxa a finals d'any".

Aquest programa de la Comissió Europea tutoritza durant 18 mesos a les ciutats per tal d'implementar polítiques digitals, des del punt de vista del teixit empresarial, social i administratiu.