El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi homenatja Isabel Clara-Simó amb la biografia escrita per Jordi Tormo

L'acte, aquest dimecres
  • S'ha ressaltat la seua figura pels seus valors feministes, nacionalistes i d'esquerres i pel seu amor cap a Alcoi.

Continuen els homenatges i records a una de les escriptores contemporànies més importants de la Història de la llenguai nascudes Alcoi. L'IVAM-CADA ha estat testimoni de la biografia d'Isabel Clara-Simó escrita per Jordi Tormo.

L'acte ha tingut lloc en La Sala d'Actes del´IVAM-CADA d'Alcoi i ha comptat amb la participació del professor i escriptor, Carles Cortés, la secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó i l'autor de la biografia, Jordi Tormo.

Toni Francés, alcalde d'Alcoi ha obert la presentació juntament amb Joan Carles Girbés, moderador de la xarrada i director editorial d'Ara Llibres. L'alcalde ha fet una presentació en la qual ha reconegut la seua admiració per Isabel Clara-Simó, tant per la seua vessant com a escriptora com per la seua gran dimensió humana. A continuació, s'ha projectat un vídeo amb imatges de Clara-Simó i frases de l'autora i, de fons, veu en off de l'alcoiana. Quan ha finalitzat ha començat la xarrada.

Un any d'absència

En gener va fer un any que va morir l'alcoiana i en l'acte s'ha volgut homenatjar la importància del seu llegat. L´homenatge ha comptat amb algunes anècdotes de l'escriptora i s'ha ressaltat la seua figura pels seus valors feministes, nacionalistes i d'esquerres i pel seu amor cap a Alcoi. La biografia va començar a escriure's en 2019, quan Jordi Tormo li va proposar la idea a Isabel Clara-Simó i se la va acceptar. Des de llavors, va començar a recopilar i fer més entrevistes i a fer una anàlisi de la trajectòria de les seues obres i les opinions de gent que coneixia a Isabel per a incloure-ho en la biografia.

Un llibre on la veu principal és Isabel Clara-Simó. Una veu lliure i compromesa és la mateixa autora, però també un text que compta amb la visió d'altres persones pròximes a ella. 

En finalitzar l'acte l'autor ha  signat exemplars fora del saló principal. S'han respectat totes les mesures de prevenció sanitària en la sala i han acudit al voltant de 50 persones.