El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoians i contestans, els que més han reciclat de mitjana a 2020 en el Consorci Terra

Contenidors a Alcoi / AM

Els ciutadants dels 37 municipis han recollit quasi 8 milions de quilos de paper, cartró i envasos de plàstic i metall en 2020.  

Els 37 ajuntaments que formen el Consorci de Residus Terra han incrementat en més d’un 11% la recollida selectiva d’envasos lleugers, paper i cartró respecte a 20219. Aquestes dades les ha donat el consoci i laportació mitjana per habitant és de 16,81 quilos a l’any.

Aquestes dades superen la mitja de la provincia d’Alacant i del territorio valencià. En conjunt, els ciutadants dels 37 municipis han recollit quasi 8 milions de quilos de paper, cartró i envasos de plàstic i metall.  

Els municipis que encapçalen aquest ‘rànquing’ del reciclatge a les nostres comarques són Alcoi i Cocentaina, amb una aportació de 48,2 i 41 quilos de mitjana, respectivament. Cal recordar que el Consorci Terra el forma la Diputació d’Alacant, la Generalitat i els 37 ajuntaments: Agres, Alcoleja, Alcosser de Planes, Alfafara, Almudaina, l'Alqueria d'Asnar, Balones, Benasau, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Cocentaina, Facheca, Famorca, Gaianes, Gorga, Millena, Muro d'Alcoi, l'Orxa, Planes, Quatretondeta y Tollos, junto a Alcoy, Benifallim, Ibi, Penáguila, Tibi, Agost, Aigües, Busot, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Torremanzanas i Xixona.

Aquest augment es fa més evident si comparem les dades de 2020 amb els de 2015, ja que en l'últim lustre l'augment ha sigut del 80%, passant de 4,4 milions de kg a 7,9 milions de kg de recollida selectiva d'envasos i paper, posant de manifest la bona tendència i la implicació que la ciutadania ha anat adquirint per millorar els seus hàbits de separació i reciclatge.


Aquestes xifres, per tant, conviden a l'optimisme, encara que com assenyala la presidenta de l'entitat i alcaldessa de Xixona, Isabel López, “des dels ajuntaments hem de continuar fent tot l'esforç possible perquè continuen augmentant. La separació en origen i el reciclatge és fonamental per a complir els objectius de l'Agenda 2030 i avançar en un model d'economia circular. En aquest sentit, l'educació ambiental és molt important i per això, des del consorci, estem realitzant accions de sensibilització en tots els municipis”.