El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoians reben falses cridades telefòniques del suport tècnic de Microsoft

La Policia recomana ignorar estes cridades i no compartir els missatges o mails que puguen arribar

La Policia Nacional ha advertit d'una estafa que consisteix en rebre cridades telefòniques en les queconviden a encendre l'ordinador i comprovar uns supostos errors al dispositiu. Microsoft assegura que no està relitzant ni cridades ni enviaments de correus electrònics i que ha de ser el client el que es pose en contacte en el suport tècnic si sorgeix qualsevol problema.

La Policia Nacional ha informat d’una estafa que està ocorrent a nivell nacional i que també ha afectat a alguns alcoians i alcoianes que ja l’han patit.

L’estafa consisteix en una cridada telefònica que suplanta al suport tècnic de Microsoft i amenaça en bloquejar l’ordinador de la persona afectada una vegada l’encén. En esta cridada s’insta a la persona a que encenga l’ordinador i comprove els errors del dispositiu.

Des de Microsoft, i segons informa la Policia Nacional, no s’estan enviant ni missatges al correu electrònic ni realitzant cridades telefòniques de cap tipus en les que es solicite informació personal ni financera. Ha de ser el propi client el que es pose en contacte en Microsoft.

La Policia recomana ignorar estes cridades i no compartir els missatges o mails que puguen arribar a través de serveis de missatgeria com Whatsapp. Per evitar este tipus d’estafes també és important crear contrasenyes segures i no compartir mai dades persones com correu electrònic, telèfon, direcció o fotografies de cap tipus, així com documents personals.