El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcosser obrirà la piscina gràcies a la col·laboració dels veïns

La piscina no es pot obrir este 1 de juliol, com és habitual, però confien que en la col·laboració dels veïns poder obrir-la per al 4 de juliol.
 

La burocràcia afecta els pobles xicotets de moltes maneres, com esta: els terminis de les ajudes no els ha permés tindre un peó per a netejar i posar a punt la piscina, així que han demanat ajuda als veïns del poble.

Agranar, col·locar els bancs, netejar les zones comunes, llevar els tendals trencats, matar vespes, arreglar zones d'ombra, omplir la piscina i fer el tractament de sal. Molta faena per a posar a punt la piscina municipal d'Alcosser i que han de fer els veïns perquè el poble, ara mateix, no disposa de peó.

L'alcaldessa d'Alcosser, Lucia Capablanca, explica a Aramultimèdia que el problema dels pobles xicotets és la falta de personal. Ara no disposen ni de secretari ni d'interventor que faça els tràmits, resolga contractacions o avance la paperassa per a subvencions. La burocràcia tampoc ajuda, perquè des que va acabar l'última subvenció fins que comence la pròxima, no tenen peó. Afecta el poble perquè "els contenidors estan bruts, els carrers per agranar i les instal·lacions municipals per a netejar".

Però no podien permetre que esta situació els deixara sense piscina, i més en la calor que està fent. Així que des d'alcaldia, mitjançant el grup de WhatsApp en el que es comuniquen en el poble, han demanat ajuda dels veïns per a posar a punt la piscina. És cert que han anat pocs voluntaris, però en moltes ganes de treballar. En dies passats netejaren la piscina per dins i començaren a omplir-la (tarda cinc dies). Mentrestant, estan agranant i arreglant la zona. No han pogut obrir este 1 de juliol, com és habitual, però confien poder obrir-la el pròxim dilluns dia 4.