El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoyano: Adéu a una institució del club, Juanma

Juanmita /CDA

Juanma Boronat ho sap tot del Deportivo i havia desenvolupat la capacitat de preveure quan a un entrenador li quedaven dos telediaris, o quan un jugador no anava a adaptar-se a la ciutat

Juanma Boronat canvia d'aires. Després de quasi quinze anys com a 'utillero' del Deportivo, ha decidit provar sort en altre sector que no siga el futbolístic: se'n va a treballar a la indústria. ha estat un dels estendards del club i una de les persones que més li ha donat el club en l'època moderna.

Diu que ell és l'únic que veu passar pel club jugadors i entrenadors, però que ell sempre es queda. I que coneix tots els racons del Collao. Segur que sí, Ha estat vora quinze anys com a 'amo' de l'estadi i com a responsable del material esportiu i de la neteja de les equipacions i les instal.lacions de la zona de vestidors alcoianista. Juanma Boronat ho sap tot del Deportivo i havia desenvolupat la capacitat de preveure quan a un entrenador li quedaven dos telediaris, o quan un jugador no anava a adaptar-se a la ciutat. De fet, Juanma sempre ha estat el rebedor de jugadors i la primera persona a la que els nous s'han adreçat per avariguar com sobreviure a Alcoi o de quin peu coixeja el míster o el president de torn.

Juanma es va fer famós perquè Benigno Sánchez (entrenador del Deportivo) el feia córrer pels estadis per donar instruccions puntuals als jugadors. Una càmera de Canal 9 el va captar corrents per tot el camp i el van batejar com el jugador 12 de l'Alcoyano que corria més que la resta.

Pendent de les botes, les xancles i les manies dels futbolistes, sempre acollia els nou-vinguts més despistats: Wellington va ser un dels seus millors companys. Sempre amb el mòbil a la mà, fan de la tecnologia i aficionat als 'pronòstics', ha viscut cada dia amb l'orella posada en tots els habitacles del Collao per acumular i assimilar informació vàlida i útil. Sempre disposat a ajudar, a col.laborar.

Ha viscut dos ascensos, perquè va arribar al club l'últim any de tercera quan es va pujar en Mar Menor, i tanca un cicle una altra vegada en tercera. Però ha degustat la glòria de la Segona A, de la Copa del Rei en San Mamés o el Bernabéu i tots els camps de la Segona B.

No trobaran ningú que parle malament d'ell. El Deportivo li deu molt. No només que siga quasi més ràpid que el baló quan cau fora del Collao, perquè dubte que s'haja perdut alguna pilota mentre ell ha estat responsable. Era el primer en arribar al camp i l'últim en anar-se'n.

Juanmita tanca una etapa en l'Alcoyano i afronta nous reptes professionals. Ànim i sort.