El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoyano: I ara, què? La Federació es pronunciarà en 5 dies com a màxim

  • Ha quedat demostrat que el millor era que pugaren els campions de grup. Però els contractes amb Footers pesen més que la salut dels futbolistes. Cavaller "don Diners".
  • Moralment, psicològicament i físicament, els jugadors deuen estar desfets.
  •  

A l'espera que es pronuncie la Federació espanyola de futbol, les possibles solucions són moltes. Principalment tres, tot i que açò pot canviar per segons. La primera és allargar més l'angoixa i que es jugue en algunes setmanes els partits d'ascens. La segona, que pugen els que millor percentatge esportiu tenen dels campions: Linares i Alcoyano. I la tercera, que pugen tots els finalistes. La Federació ha donat 5 dies com a màxim per a anunciar una solució.

La Federació deu d'estar saturada. Amb el Cas Fuenlabrada i la Segona divisió en peu de Guerra, ara amenaça la Tercera divisió. I és que, com ha quedat demostrat, el millor era que pugaren els campions de grup. Però els contractes amb Footers pesen més que la salut dels futbolistes. Cavaller "don Diners".

La resposta en aquest cas, haurà de ser molt ràpida, perquè tal i com ha afirmat el secretari tècnic del Deportivo, Josele González, els clubs de tercera no tenen capacitat per a suportar més mesos de contractes dels seus jugadors i cos tècnic. Prou han fet que han pagat dos mesos que no estaven previstos (en el cas del Deportivo, amb una considerable rebaixa). Moralment, psicològicament i físicament, els jugadors deuen estar desfets. Així que, de les tres solucions que se'ns ocorren, la més desafortunada és:

-Primera. Que es juguen més avant les finals. Quan els tres jugadors del CD Marino hagen passat la Quarantena. Això és doble despesa per als clubs, tornar a anar a Madrid, continur entrenant en agost i engreixar la despesa en sous.

-La segona opció ja ha sonat en moltes ocasions. Hi ha un percentatge que reuneix els criteris futbolístics de cada equip. Diguem que en termes de boxa, hi ha equips que guanyen per punts pels gols marcats, encaixats, partits guanyats, etc. Els dos que pujarien serien el Linares i el Deportivo, que tenen millor percentatge. Però atenció, aquesta solució, segurament provocaria una cas paregut al Fuenlabrada, perquè Marino i Lealtad tindrien dret a queixar-se perquè no han tingut opció de jugar al terreny de joc (el mateix que reclama el Deportivo de La Corunya en Segona A).

-La tercera opció, arribats a aquest punt, en ple mes d'agost i el personal rebentat, seria ascendir directament als equips finalistes i que en la següent campanya es depuraren els grups amb excés d'equips.

Restaria veure què passa amb el Portugalete i el Sestao, partit ajornat també pel Covid19.

La solució, segons la Federació, en 5 dies com a màxim, és a dir, dijous 6 d'agost.