El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoyano:L'estadística a favor, fins i tot empatant davant del Conquense

Amb l'empat davant del Conquense, només 6 de 243 resultats ens aboquen al descens.

L'aficionat al Deportivo i també a l'estadística, Jordi Vayà, ha raonat un nou i detallat estudi que contempla totes els resultats que es poden donar en la darrera jornada de lliga. Dos coses estan absolutament clares: Guanyar deixa el club en Segona B i predre, complica la permanència moltíssim. Si empata, l'Alcoyano només descendria automàticament en un 2'47% del casos

L'Alcoyano ha d'anar per la victòria per no haver de dependre dels resultats en la resta de partits però, en cas de no produir-se aquesta,  l'empat pot ser suficient. Si empata, l'Alcoyano només descendria automàticament en un 2'47% del casos. Haurien de donar-se quatre resultats combinats: victòria del Teruel, victòria del Castelló i victòria del Sabadell i, a més, que el València B no perda davant l'Espanyol B. En qualsevol altre cas l'empat seria un bon resultat per evitar el descens directe, però les possibilitats de jugar la promoció augmentarien al 16'46%, en funció de la resta de resultats.

En cas d'empat de l'Alcoyano, el millor resultat possible seria la derrota o l'empat del Teruel a Cornellà. La derrota o l'empat del Teruel eliminaria qualsevol possibilitat de descens directe de l'Alcoyano que, a més evitaria també la promoció si Sabadell o Castelló no guanyen o fins i tot si el València B perd contra un Espanyol B que necessita la victòria per assegurar la posició de playoff.

En resum, amb un empat, l'Alcoyano salva la categoria en 197 de 243 combinacions possibles (81,07%); promociona en 40 de les 243 combinacions (16'46%) i només descendria en 6 de les 243 combinacions (2,47%).

Un total de 7 equips del grup III de Segona B estan implicats en la lluita per evitar el descens de categoria. Amb el descens confirmat de l'Ontinyent i del Conquense, encara falta adjudicar dues places per al descens directe i una per a la promoció de descens. 4 dels equips implicats aconseguiran la salvació definitiva.

La derrota davant el Conquense ho complicaria tot.

Una inesperada derrota davant del Conquense ho complicaria tot moltíssim i ens faria estar molt pendents de la ràdio. Ací el partit clau tornaria a ser el Cornellà-Teruel.

La derrota del Teruel eliminaria qualsevol possibilitat de descens directe de l'Alcoyano però un empat del Teruel abocaria l'Alcoyano a tercera en 36 de les 81 combinacions possibles i necessitaríem la derrota del Sabadell per evitar-lo. Aquesta combinació de derrota alcoianista i empat del Teruel, a més, dona com a resultat que l'Alcoyano hauria de jugar la promoció en 36 de les 81 combinacions i que només salvaria la categoria directament en 9 de les 81 (totes les que impliquen, alhora, una derrota del Sabadell i una derrota del Castelló)

 

Curiosament, si l'Alcoyano perd davant el Conquense, li pot interessar més la victòria del Teruel a Cornellà que l'empat. En aquest cas,  l'Alcoyano baixaria a tercera en les mateixes 36 de les 81 combinacions possibles; però només hauria de jugar la promoció en 27 de les 81 combinacions i salvaria la categoria directament en 18 de les 81. Això s'explica perquè l'afavoreix més un hipotètic triple empat a 42 punts entre Castelló, Sabadell i Alcoyano que un quadruple empat a 42 punts en què entre també el Teruel.

En definitiva, amb la derrota contra el Conquense l'Alcoyano encara salvaria la categoria en 72 combinacions (29,63%) baixaria a Tercera en altres 72 combinacions (29,63%) i promocionaria en 99 de les 243 combinacions possibles (40'74%)

 

Tot a favor:

 

 • La victòria ens deixa un any més a Segona B passe el que passe en els altres camps.
 • El rival no s'hi juga res perquè està automàticament en Tercera.
 • En cas d'ensopegada de l'Alcoyano al Collao:
  • L'Espanyol B i el Cornella es disputen la darrera plaça del playoff contra València B i Teruel, cosa que pot ser decisiva
  • El possible quadruple empat a 43 entre Ejea, València B, Sabadell i Alcoyano; perjudica el Sabadell.
  • El possible quadruple empat a 42 entre Castelló, Teruel, Sabadell i Alcoyano;  perjudica el Castelló.
  • El possible triple empat a 43 entre Ejea, Sabadell i Alcoyano; perjudica el Sabadell.
  • El possible triple empat a 43 entre Ejea, València B i Alcoyano; perjudica el València B.
  • El possible triple empat a 43 entre Sabadell, València B i Alcoyano; perjudica el Sabadell.
  • El possible triple empat a 42 entre Sabadell, Castelló i Alcoyano; perjudica el Castelló.
  • El possible triple empat a 42 entre Sabadell, Teruel i Alcoyano; perjudica el Sabadell.

 

En contra:

  • La pressió i/o l'excés de confiança. Tot i jugar contra un rival ja descendit o precisament per això, pot acabar afectant els jugadors alcoianistes. En aquest cas, la serenitat i el recolzament de l'afició des de la graderia poden ser decisius.
  • En cas d'ensopegada de l'Alcoyano al Collao:
   • El possible triple empat a 42 entre Teruel, Castelló i Alcoyano; perjudica  l'Alcoyano.

 

Conclusions després de la jornada 37:

 

València B, Sabadell i Alcoyano aconseguiren la victòria en la jornada 37, una victòria que els permet encarar l'última jornada amb la tranquil·litat de dependre d'ells mateixos per evitar el descens.

La derrota de l'Ejea davant del Sabadell, fa que aquest equip encara no tinga la salvació definitiva, tot i que només una derrota a casa contra el Peralada en l'última jornada acompanyada d'una victòria de la resta de rivals el condemnaria al descens.

El més sorprenent de la jornada 37, sens dubte, va ser la contundent derrota a casa del Teruel davant l'Olot que deixa l'equip aragonés en posicions de descens i obligat a guanyar o almenys a puntuar en el difícil camp del Cornellà, equip que necessita també la victòria per aconseguir entrar al playoff d'ascens.

 

 

Importantíssima victòria a Peralada:

 

La victòria a Peralada ha servit per eixir de la zona de descens i a més, per deixar 2 equips (Conquense i Peralada) a una distància de 4 punts quan només falta una jornada, cosa que fa que l'Alcoyano no puga acabar la temporada per sota del lloc 17é i que per tant, només haja de preocupar-se d'evitar eixa 17a plaça que equivaldria al descens directe; sense oblidar que cal evitar també la posició 16a, que condemnaria l'equip a jugar-se la salvació a cara o creu en un enfrontament directe en la promoció de descens.

 

El Conquense és equip de tercera.

 

L'empat final entre Conquense i Castelló ha significat el descens matemàtic del Conquense. Encara que el Conquense siga capaç de guanyar al Collao no té cap possibilitat d'evitar el descens perquè, segons la normativa de la RFEF, seria el Castelló qui obtindria la 16a posició tant en un hipotètic quadruple empat a 41 entre Castelló, Teruel, Peralada i Conquense com en un triple empat a 41 entre Castelló, Teruel i Conquense.

 

El Peralada encara té una mínima opció d'eviat el descens directe.

 

Per contra, el Peralada encara té una mínima opció d'evitar el descens directe en l'ultima jornada. Necessita una xamba: guanyar en el camp de l'Ejea i esperar que caiga el Teruel a Cornellà, la derrota del Castelló a casa davant el filial del Barça i que el Conquense no guanye al Collao. Només el triple empat a 41 punts entre Castelló, Teruel i Peralada afavoreix els interessos dels gironins.

 

La jornada 38

 

El descens i la promoció es decidirà en aquests 6 partits:

 

AlcoyanoConquense

Cornellá - Teruel

València B – Espanyol B

Castelló - Barça B

EjeaPeralada

Olot – Sabadell

 

El que implica un total de 729 combinacions possibles. Si descartem les 243 combinacions en què l'Alcoyano guanya el seu partit, ja que això significaria la salvació immediata, ens quedarien per analitzar les 486 combinacions restants per veure les possibilitats de salvació de l'Alcoyano en cas d'ensopegada davant del Conquense.

 

Descarregat ací la normativa federativa sobre desempats. I ací pots consultar les taules estadístiques de Jordi Vaya.