El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoyano: Serrano assumeix la responsabilitat, posa el càrrec a disposició del Consell d'Administració i mostra la intenció de reflotar l'equip

Ja es busca entrenador. Sonen Vicente Parras, ex de l'Ontinyent, i David Porras, l'home que va pujar al Deportivo a Segona A.

"No hem estat a l'altura, ni l'equip, ni els entrenadors, ni els directius. Ha estat un autèntic fracàs". Amb aquestes paraules han començat la compareixença pública Juan Serrano i Fernando Ovidio, president del Consell d'Administració i gerent del Deportivo. Dilluns posaran a disposició del Consell els seus càrrecs.

Els directius del Deportivo han entonat el 'mea culpa' i han reconegut que ha estat una temporada per a oblidar. Han agraït per damunt de tot l'estima i el suport dels aficionats sobretot les darreres setmanes, quan, amb l'equip en estat de descomposició, ompliren El Collao amb 4000 persones.

Amb llàgrimes en els ulls, el president Serrano ha explicat que el club no té cap deute. Cert és que li deuen diners als jugadors i que almenys tres han denunciat els impagaments. Un tràmit que el sindicat dels futbolistes (AFE) recomana sempre en aquests casos per cobrir-se les esquenes. Serrano ha aclarit que l'Estat espanyol els deu vora 300.000 euros en concepte de Seguretat Social que no han cobrat per la situació d'inestabilitat que viu el govern central; primer amb la moció de censura de Rajoy, i després perquè no es van aprovar els pressupostos generals. El màxim dirigent ha dit que el pagament és imminent.

Miquel Hita i la Comissió esportiva

Fernando Ovidio ha volgut aclarir alguns punts que són objecte de debat entre les persones aficionades al Deportivo en els últims anys. En primer lloc, ha explicat el funcionament de la comissió esportiva, responsable dels fitxatges de club des de fa sis anys. Segons Ovi, la manera de treballar sempre ha estat la mateixa, i ha anat bé amb Seligrat (es va jugar la promoció d'ascens) però també ha anat malament, com enguany quan l'equip ha descendit. La formen el president, Ovidio, l'entrenador de torn i el tècnic Carlos Sempere. També l'accionista Miguel Hita, que és representant d'alguns jugadors.

Un altre tema tractat ha estat el d'Hita. L'han descrit com un accionista més, que ha comprat lliurement les seues accions i que no "s'ha emportat ni un euro, ni una comissió del Deportivo. De fet, ens ha ajudat sempre i ha aportat diners quan més ho necessitaven".

El Madrid o el Barça de Tercera

Serrano, a menys que algun inversor compre les seues accions i avale el pressupost del pròxim any, no ha amagat que vol continuar. Això sí, amb canvis en l'estructura del club que haurà d'adaptar-se a la Tercera. Si dilluns el Consell el ratifica, es posarà a planificar la temporada que ve. Ha dit que l'Alcoyano no pot més que pensar a tornar l'abans possible a Segona B, en quedar primer per a disputar una única final. "Molts jugadors triaran l'Alcoyano per a jugar, per història, pel club, per les institucions. Serem el Barça o el Madrid de la Tercera divisió"., ha conclòs Juan.

Pel que fa als entrenadors, sonen Vicente Parras, ex de l'Ontinyent, i David Porras, l'home que va pujar al Deportivo a Segona A fa ara nou anys.