El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alejandro Marín: "sóc la suma dels 'no pots' que m'han dit des dels 14 anys"

ARAMULTIMÈDIA va parlar fa uns mesos amb aquest exemple de superació, Alejandro Marín. Pots reviure l'entrevista que el vam fer a la notícia.

El jove atleta paralímpic, graduat d'Enginyeria Mecànica per la UPV, té l'ull posat en el Mundial d'Atletisme Paralímpic de Dubai en setembre de 2019 en la modalitat de relleus i com velocista de 100 i 200 metres.

Des que per un accident de trànsit fóra necessari que l'amputaren la cama a l'altura del turmell, Alejandro Marín, natural de Petrer (Alacant), no ha deixat de superar-se cada dia. En 2007, als 14 anys, la seua vida va canviar de la nit al dia, i en plena adolescència Alejandro no va saber encaixar la seua situació i va adoptar una vida totalment sedentària, on sols eixia de casa per a les cures.

Després de quatre anys Alejandro decideix fer un gir de 360° i reamputar la cama 15 centímetres davall del genoll, el que li anava a proporcionar una millor qualitat de vida i, en un futur, realitzar esport. Aquesta decisió la pren quan arriba el moment d'anar a la universitat, fet que també influeix sota el grau i universitat tria.

 

L'OPORTUNITAT QUE LA UPV LI DONA

La UPV i el grau d'Enginyeria Mecànica conquisten a Alejandro perquè, segons ell, era un campus "familiar, xicotet, amigable... Un lloc en el qual no sols fas amistats amb els de la teua carrera, sinó també amb els d'altres titulacions". A més, aquesta titulació li anava a donar les claus per a dissenyar la seua pròpia pròtesi, i així ha sigut. Marín ha pogut dissenyar la seua pròtesi d'ús diari en els laboratoris del campus d'Alcoi, per això va escanejar la seua cama esquerra i la va redibuixar per a adaptar-lo al costat dret.

L'objectiu d'Alejandro respecte al tema laboral és ajudar a les persones que puguen vores en una situació com la d'ell i evitar en la mesura possible que patisquen com ell ho va fer.

 

PRÒXIMA PARADA: MUNDIAL D'ATLETISME PARALIMPIC DE DUBAI

Alejandro Marín es va convertir en campió d'Espanya en la modalitat de salt de longitud i subcampió en els 100 metres llisos en Atletisme Adaptat en juliol de 2018. Aquesta oportunitat va arribar mesos després que començara a exercitar-se a les instal·lacions del campus d'Alcoi, quan va rebre la telefonada del comité paralímpic per a realitzar unes proves que va superar amb un rotund èxit.

El pròxim objectiu de Marín és el Mundial d'Atletisme Paralímpic de Dubai en setembre de 2019 en les modalitats de relleus amb la selecció espanyola i 100 i 200 metres llisos. A més, podria ser uns dels poc en participar en els Jocs Paralímpics d'Estiu i Hivern de Tòquio 2020 i Pequín 2022, ja que també practica snowboard.