El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alejandro Marín, campió en atletisme i snowboard

Alejandro Marín amb les seues últimes medalles a les instal·lacions de Kiko Trainig / Belén Rivas

Coneix aquí la historia completa d'Alejandro Marín

L’atleta revalida el títol de campió en atletisme, i a més s’emporta tres reconeixements al Campionat d’Espanya de Snowboard, Trofeu Santiveri de Serra Nevada.

Ja tots coneixem a Alejandro Marín, i la seua historia de superació. L’atleta paralímpic ho ha tornat a aconseguir. Una vegada més ha tornat a superar les seues marques personals i ha quedat com campió i subcampió en salt de longitud en 100 i 200 metres.

Alejandro reconeix que abans de tindre l’accident no es plantejava ser esportista d’elit, jugava al futbol i feia esport com qualsevol xiquet de la seua edat. Després de l’accident i d'anys de recuperacions i acostumar-se a la seua vida Alejandro va decidir canviar el seu camí i va començar a córrer i com ell mateix ens ha confessat: “se m’havia oblidat la sensació de córrer, ja no recordava, vaig haver de tornar a aprendre i ací va ser quan em vaig enamorar de l'atletisme”.

Ara en canvi no para quiet i no té quasi temps lliure per a veure la seua família o amics. Sacrifica molts moments de la seua vida i reparteix el seu temps entre xarrades motivacionals, disseny de les seues pròtesis, unes 5 hores diàries d'entrenament, i per suposat, les competicions. Un sacrifici que té una molt bona recompensa.

Gràcies al seu esforç i als bons resultats que aconsegueix, podem intuir sense cap dubte, que Alejandro podrà aconseguir els mateixos bons resultats al Mundial de Dubai d’Atletisme 2019, que se celebrarà en novembre d’aquest any, i que a més, serviran com classificatoris per als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

Però Alejandro no es conforma sols amb l’atletisme, i és que, a més d’estar a la Federació d’Atletisme, també està a l'Equip Nacional de Snowboard. Recentment també ha guanyat diferents reconeixements al Campionat d’Espanya de Snowboard, Trofeu Santiveri de Serra Nevada, en el qual va obtenir la Copa d’Espanya de Snow, la Copa de Guanyador en el Trofeu i una Menció Especial al Millor Debutant.

Pròximament durant els dies 5, 6, 8 i 9 d’abril, disputarà la Copa d’Espanya Fundació Jesús Serra, i el Campionat d’Espanya de snow en Baqueira Beret.

Està clar que per a Alejandro no existeixen els límits i que està dispost a passar a l’història de l’esport, ja que, es podria convertir en el primer paralímpic en competir tant en els jocs d’estiu de Tòquio 2020, competint en la categoria d’atletisme, com en els jocs d’hivern, amb l’snowboard, i que tindran lloc l'any 2022 a la ciutat de Pequín.