El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Calor, molta calor, a les nostres comarques fins al dimarts 28 de juliol

Cel ras a Alcoi / AM

El risc d'incendi és alt

37 graus a Alcoi, 38 a Cocentaina o 39 a Ontinyent. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), en les nostres comarques es registraran temperatures com aquestes entre aquest dilluns 27 i dimarts 28 de juliol. Sanitat prepara un protocol i dóna recomanacions per tal de portar de la millor forma la calor. En comarques com L'Alcoià, El Comtat o la Vall d'Albaida la Conselleria de Sanitat ha activat alerta per calor alt (nivell taronja).

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat l'alerta sanitària per calor alta (nivell taronja) en onze comarques de la Comunitat Valenciana, com és el cas de L'Alcoià, El Comtat i La Vall d'Albaida. Segons el gabinet d'emergències de la Comunitat, el risc d'incendis el dimarts 28 de juliol és alt.

Davant l'augment de temperatures, la Conselleria de Sanitat disposa del Programa de Prevenció i Atenció dels Problemes de Salut derivats de les Temperatures Extremes, mitjançant el qual s'activa un protocol per a advertir a la població sobre els riscos per a la salut associats amb la calor alta o extrema. Les recomanacions estan dirigides als grups vulnerables, com són les persones majors, persones amb malalties cròniques, els qui treballen exposats a altes temperatures, així com xiquets.

Des de Sanitat es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia. Així mateix, és convenient utilitzar roba ampla, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap. A casa, tancar persianes i baixar tendals. És recomanable beure aigua amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l'excés d'alcohol i les begudes amb molta cafeïna; i substituir els menjars copiosos i calents per plats freds, fruites i verdures fresques.