El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alerten d'un abocador en els voltants de l'aqüífer del Molinar

Imatges de l'abocador.

L'abocador es troba baix d'un pont, el qual es troba en "unes condicions deficients de seguretat i manteniment" afirma Màrius Ivorra. Demana Compromís que es prenguen mesures al respecte.

Compromís Alcoi ha denunciat l'aparició d'un nou abocador il·legal al terme municipal d'Alcoi, en una zona que qualifiquen "d'alt risc per possibles filtracions d'aigua contaminada" a l'aqüífer del Molinar. La formació insta el govern local a què es netege la zona.

El nou abocador es troba al llit del riu que passa prop de la venta Sant Jordi. En ell es poden trobar restes d’obres, mobles, material elèctric i una gran quantitat de deixalles de tota classe. "En aquest cas, el fet és més preocupant doncs la zona té un sòl molt permeable i es podrien produir filtracions contaminants a l’aqüífer del Molinar" indica el portaveu de Compromís, Màrius Ivorra.

La denúncia pública s’ha realitzat, indica Ivorra, després que veïns traslladaren personalment fa unes setmanes al departament de Transició Ecològica la ubicació de l’abocador i a hores d’ara -asseguren des de Compromís- encara no han actuat. La zona té un gran valor paisatgístic i està dintre de la zona de protecció de l'aqüífer.

"A més -comenta el regidor Ivorra- de grans acumulacions de brossa i deixalles a la zona, des de Compromís denunciem la situació de deixadesa amb la qual trobem el pont per on passen vehicles lleugers i camions, ja que es troba en unes condicions deficients de seguretat i manteniment. Pont que s’utilitza per canviar de sentit i per accedir a la Venta Sant Jord".

Finalitza Ivorra: "Instem a la regidoria de Transició Ecològica a iniciar els tràmits per netejar a la major brevetat possible el nou abocador i que des del govern local es realitzen els tràmits pertinents per exigir a l’administració encarregada la reparació i adequació del pont".