El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Álex Pastor, l'alacantí que ha recorregut totes les muntanyes de la província

Álex Pastor

La Via Verda, el Barraanc del Cint, la Mariola o la Font Roja són els paratges que més li agraden a les nostres comarques

Álex Pastor ha comptabilitzat 183 muntanyes a la província d'Alacant. A banda de comptar-les i fer una llista de totes elles, també ha aconseguit estar allí físicament. De les nostres comarques, el paratge que més li agrada és la popular Via Verda que defineix com "un gran trajecte de túnels il·luminats en tan bones condicions que no trobes en altres vies verdes".

Durant 9 anys, Álex Pastor ha recorregut totes les serres de la província d'Alacant. Entre 2011 i 2019 va organitzar un pla diari per passejar i gaudir de tota la província. S'ha documentat abans de fer-les totes elles quan ha sigut possible, ja que hi ha moltes de les quals hi ha poca informació.

A les nostres comarques, a banda de la Via Verda, Álex també va quedar sorprés del Barranc del Cint i dels dos Parcs Naturals que envolten Alcoi com és la Mariola i la Font Roja. Defineix L'Alcoià i El Comtat com "territoris de muntanya" i el que més l'ha sorprés és la "quantitat, varietat i qualitat d'aquestes rutes senderistes". Álex conta a ARAMULTIMÈDIA que les zones més dures de la província són el Puig Campana de Finestrat o la Serra de la Real de Relleu. Assegura que "l'han sorprés pràcticament totes les serres" per la varietat de sensacions i sentiments.

En tota la província, ell prefereix paratges com el balcó de la Vall de Gallinera, les vistes a la Vall de Seta i Guadalest des de La Serrella. Ara més que mai cal fer turisme de proximitat. Pastor assegura que "està orgullós d'haver invertit tant temps en conéixer aquesta província tan completa, plena de contrasts" amb cales, platges, muntanya i zones més seques. Conta que també ajuda molt a passejar per Alacant "la gastronomia única i els punts d'història".