El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alfafara busca solució per a 27 escolars, després del despreniment del seu col·legi

Part posterior del col·legi, on s'ha produït el despreniment / Foto d'arxiu.

L'alcalde del municipi, Toni Cloquell, confirma que s'està habilitant el Centre Social La Mateta perquè els vora 30 escolars puguen finalitzar el curs.

L'Ajuntament d'Alfafara es troba buscant solucions perquè els 27 escolars del municipi puguen finalitzar el curs. Tot ve motivat pel despreniment d'una paret del centre escolar d'Alfafara aquest 17 de desembre, durant les obres de reforma amb motiu del pla Edificant.

L'alcalde del municipi, Toni Cloquell, confirma que s'està habilitant el Centre Social La Mateta perquè els vora 30 escolars puguen finalitzar el curs. Es tracta d'un edifici compartimentat, que podrà comptar amb diferents aules, i dotat de serveis, que avui dia és utilitzat per diferents associacions del poble. No obstant això, s'està a l'espera que els tècnics autoritzen l'entrada al col·legi, des d'on s'haurà de traslladar tot el material fins a la nova seu escolar. "Ara no es pot entrar al col·legi perquè no està el mur assegurat encara, però s'està en contacte amb empreses especialitzades que puguen apuntalar l'edifici", afirma el primer edil. Afortunadament, la imminència de les vacances de Nadal fa que el consistori dispose d'un poc més de marge per habilitar l'edifici, i que així els xiquets i xiquetes puguen reprendre les classes a partir de 2020.

Causes del despreniment

El despreniment s'ha produït en la part posterior del centre, on s'estava treballant per a dur a terme l'ampliació. Malgrat que ha tingut lloc durant l'horari escolar, no s'ha de lamentar cap dany personal. Cloquell assegura que el succés s'està investigant, encara que apunta a l'antiguitat de l'edifici (en peu des de 1927), i el moviment de terres amb ocasió de les obres, com a possibles indicis.