El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alfafara demana a la subdelegació del govern un reforç de la seguretat als seus carrers

Ha ocorregut aquest la nit d'aquest 22 de novembre, quan 6 habitatges de la perifèria d'Alfafara s'han vist assaltats. A pesar de la immediata mobilització veïnal, no es va poder interceptar als assaltants.

El robatori de 6 habitatges patit recentment en Alfafara ha posat en evidència una cosa: Molts dels pobles de les nostres comarques manquen de la necessària vigilància. Sense cos de policia local propi, i depenent únicament dels guàrdies civils destinats en altres municipis, l'Ajuntament d'Alfafara s'ha reunit amb la Subdelegació del Govern en Alacant per tal d'exigir solucions.

Així ho ha confirmat a ARAMULTIMÈDIA l'alcalde del municipi, Toni Cloquell, qui posa en evidència les carències d'Alfafara en matèria de seguretat. Denuncia Cloquell que Alfafara no puga disposar dels agents de la Guàrdia Civil destinats en Bocairent, a escassos 6 km del municipi, però que al trobar-se en altra província estan fora del seu àmbit d'actuació. Per això han de dependre dels agents de Muro, a 12 km de Bocairent, i on el nombre d'efectius és insuficient per a cobrir els municipis de la contornada. De fet, arran dels recents incidents en Alfafara, es van haver de mobilitzar agents des d'Ibi per tal de respondre a l'alerta. L'alcalde recorda que després dels robatoris –ocorreguts la nit del 22 de novembre-, molts veïns del poble es van coordinar en patrulles per tal d'intentar interceptar els lladres, sense èxit, i dels quals encara no hi ha confirmació que hagen sigut identificats.

No es tracta de fet d'una reivindicació nova. Des de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat –on forma part Alfafara- ja s'havien posat en contacte prèviament amb la Subdelegació del Govern per a abordar la problemàtica. El gerent de l'ens supramunicipal, Arnaldo Dueñas, apunta a algunes solucions que es van plantejar en la reunió, com per exemple reforçar el contingent de guàrdies civils a la zona amb efectius en pràctiques, o afavorir una comunicació més fluida amb els responsables de les casernes de Muro i Cocentaina.

No obstant això, les solucions efectives no s'han materialitzat, i des de Subdelegació s'ha apuntat en primer lloc a les restriccions pressupostàries per a incrementar el nombre d'agents, així com a les baixes xifres de criminalitat que es registren en moltes de les àrees rurals. El baix registre no implica que no hi haja criminalitat, i és que com recorda Dueñas, el poc nombre d'efectius fa que la caserna de Muro no es trobe oberta cada dia de la setmana, la qual cosa dificulta que es puguen posar denuncies.