El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alfafara ofereix ajudes a tots els xiquets que vagen al col·le del poble

L'aulari Álvarez Pons d'Alfafara compta enguany amb 27 alumnes matriculats en infantil i primària. Juntament amb els aularis de Gaianes i Agres, formen el CRA Mariola-Benicadell.
 

L'Ajuntament subvenciona el material escolar de tots els alumnes escolaritzats, i pagarà almenys el 50 per cent de les eixides i excursions. També posa a disposició una cuidadora per al taller de conciliació familiar i laboral.

El Butlletí Oficial de la Província publica aquest 4 de febrer la modificació de l'ordenança fiscal que inclou ajudes per a tots els xiquets escolaritzats a l'aulari Álvarez Pons d'Alfafara. Es tracta d'ajudes molt concretes. Per exemple, en els dos primers anys d'escolarització, les famílies estaran exemptes de pagar la quota de l'AMPA.

També es cobriran les quotes de les eixides escolars amb una ajuda d'un màxim de 60 euros per xiquet. Durant els dos primers anys es cobrirà el 100 per cent de les eixides d'un dia, i el 50 per cent de les eixides de més d'un dia. La resta del temps que el xiquet estiga escolaritzat es cobrirà el 50 per cent de les excursions d'un dia.

L'Ajuntament també costejarà el material escolar de tot l'alumnat, 50 euros per cada xiquet. I s'encarrega de procurar una cuidadora per al taller de conciliació familiar i laboral.

L'alcalde d'Alfafara Toni Cloquell explica que ja existien unes ajudes similars, però a les que podies optar només si t'acabaves d'empadronar al poble. Però gent que va apostar per Alfafara fa temps, ara tenen família, i el consistori volen que també puguen optar a l'ajuda. "Hem fet la modificació de l'ordenança perquè més gent es puga beneficiar. Per ajudar a les parelles que des d'un primer moment han apostat pel poble".

L'aulari Álvarez Pons d'Alfafara compta amb 27 xiquets escolaritzats en infantil i primària. Juntament amb els aularis de Gaianes i Agres formen el Centre Rural Agrupat-CRA Mariola Benicadell.