El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alfafara, Planes, Agres i Muro ja compten amb centres de compostatge

Compostera a Orba / Diputació d'Alacant

L'objectiu és reduir la quantitat de residus que s'envien a les plantes de tractament.

La Diputació d'Alacant ha instal·lat centres de compostatge a alguns municipis. A les nostres comarques ha sigut a Alfafara, Agres, Planes i Muro. L'objectiu és reduir la quantitat de residus que s'envien a les plantes de tractament. Segons dades del govern provincial, en les localitats de menor població, aquesta infraestructura té com a conseqüència una reducció del 30% en la freqüència de recollida i del 40% en les tones destinades al tractament.

La construcció d'aquests espais per part de la Diputació d'Alacant contempla la instal·lació dels mòduls de compostatge i d'un punt d'aigua, així com la creació d'una zona d'ombra i d'un espai per a l'emmagatzematge del compost i del material estructurant.

Diputació també dota als ajuntaments de les eines i el material necessari per a la gestió i el control del procés -pala, termòmetres, cabassos, mànega, bàscula, etc.- i per a recollir els residus orgànics -poals de set litres i bosses compostables per a repartir entre els veïns que participen en el projecte-. Així mateix, se subministren quatre contenidors marrons de 120 litres de capacitat.

El diputat responsable de l'àrea, Miguel Ángel Sánchez, ha explicat que “la creació de centres de compostatge és especialment útil en les localitats de menor població, ja que comporta una reducció estimada del 30% en la freqüència de recollida i un descens del 40% en les tones destinades a tractament”. “Aquests percentatges es tradueixen en importants beneficis econòmics, socials i mediambientals, ja que si baixa la freqüència de recollida, s'estalvia combustible i disminueix l'emissió de CO² a l'atmosfera”, ha afegit.