El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alissia és l'artista resident en l'IES Andreu Sempere

El Batxillerat d'Art de l'IES Andreu Sempere és referent a les nostres comarques. I és gràcies a projectes com el d'Artista Resident, que permet als estudiants apropar-se a la realitat de la professió que estan aprenent. Enguany serà Alissia qui els done aquesta dosi de realitat artística.

L'artista i il·lustradora Alissia viurà enguany com a resident en l'IES Andreu Sempere d'Alcoi. És el segon any d'aquesta iniciativa que es va iniciar en el curs anterior amb l'escriptor Jordi Peidro, i que té com a objectiu apropar els alumnes i també els professors quina és la part professional de tots els coneixements artístics que adquireixen. I és que cal recordar que l'Andreu Sempere ofereix l'únic Batxillerat d'Art en les nostres comarques.

Alissia mostra els alumnes el seu treball

Així, en el curs escolar 2018-2019 serà Maria Penalva, coneguda artísticament com Alissia, la que aprope el seu projecte DESPLÁSTIFICA-T, inclòs dins la UNESCO mediambiental. Segons ens explica la mateixa Alissia, el projecte té dos objectius: per una banda conscienciar sobre la necessitat del reciclatge i per l'altra aconseguir una reducció real en el consum de plàstic; tot centrat en un entorn marí.

L'artista Alissia, amb el director i professors de l'Andreu Sempere

Alissia es defineix com "autora i perpetradora de mons paral·lels i desficiats". Ha rebut diversos premis com ara el Logotipo Crowfunding en 2018, o el premi commemoratiu Ilustración 8 de Marzo, dins del dècim aniversari de polítiques d'igualtat entre homes i dones de la Universitat d'Alacant. Actualment treballa a la UA en la creació de campanyes vinculades a la cooperació, mediambientals o contra la violència de gènere. I està en contínua formació, l'últim ha sigut un màster de professorat en ESO i Batxillerat en l'especialitat de plàstica, uns coneixements que posarà en pràctica en aquest any com a resident en l'Andreu Sempere. Però a més tot açò ho combina amb el seu doctorat d'Art en la Facultat de Belles Arts d'Altea, on ha sigut seleccionada per a una beca d'inici d'investigació 2018 de la Universitat Miguel Hernández. Actualment es pot visitar la seua exposició "Vagina Desdentata" a la seu universitària de la UA a Alacant.

Alissia, artista resident a l'IES Andreu Sempere