El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

Arriben els dies grans de la Setmana Modernista d'Alcoi. El cap de setmana del 20 al 22 de setembre, el poble d'Alcoi canvia d'època i es trasllada al segle XX. Per anunciar-ho, el periodista Aimar Bretos és l'encarregat de fer el pregó d'aquesta tercera edició. 

Més informació

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

Alissia és l'artista resident en l'IES Andreu Sempere

El Batxillerat d'Art de l'IES Andreu Sempere és referent a les nostres comarques. I és gràcies a projectes com el d'Artista Resident, que permet als estudiants apropar-se a la realitat de la professió que estan aprenent. Enguany serà Alissia qui els done aquesta dosi de realitat artística.

L'artista i il·lustradora Alissia viurà enguany com a resident en l'IES Andreu Sempere d'Alcoi. És el segon any d'aquesta iniciativa que es va iniciar en el curs anterior amb l'escriptor Jordi Peidro, i que té com a objectiu apropar els alumnes i també els professors quina és la part professional de tots els coneixements artístics que adquireixen. I és que cal recordar que l'Andreu Sempere ofereix l'únic Batxillerat d'Art en les nostres comarques.

Alissia mostra els alumnes el seu treball

Així, en el curs escolar 2018-2019 serà Maria Penalva, coneguda artísticament com Alissia, la que aprope el seu projecte DESPLÁSTIFICA-T, inclòs dins la UNESCO mediambiental. Segons ens explica la mateixa Alissia, el projecte té dos objectius: per una banda conscienciar sobre la necessitat del reciclatge i per l'altra aconseguir una reducció real en el consum de plàstic; tot centrat en un entorn marí.

L'artista Alissia, amb el director i professors de l'Andreu Sempere

Alissia es defineix com "autora i perpetradora de mons paral·lels i desficiats". Ha rebut diversos premis com ara el Logotipo Crowfunding en 2018, o el premi commemoratiu Ilustración 8 de Marzo, dins del dècim aniversari de polítiques d'igualtat entre homes i dones de la Universitat d'Alacant. Actualment treballa a la UA en la creació de campanyes vinculades a la cooperació, mediambientals o contra la violència de gènere. I està en contínua formació, l'últim ha sigut un màster de professorat en ESO i Batxillerat en l'especialitat de plàstica, uns coneixements que posarà en pràctica en aquest any com a resident en l'Andreu Sempere. Però a més tot açò ho combina amb el seu doctorat d'Art en la Facultat de Belles Arts d'Altea, on ha sigut seleccionada per a una beca d'inici d'investigació 2018 de la Universitat Miguel Hernández. Actualment es pot visitar la seua exposició "Vagina Desdentata" a la seu universitària de la UA a Alacant.

Alissia, artista resident a l'IES Andreu Sempere