El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent: Almogàvers i Estudiants sorprenen en l'entrada Cristiana amb dansa i recreció històrica

L’ambaixada dels Estudiants, segon càrrec del bandol cristià, mostrava la part més desconeguda de Leonardo Da Vinci, qui va dissenyar gran quantitat d’armes com metralladores de múltiples canons, torres de setge i morters

Fantàstiques entrades les protagonitzades per milers de festers i festeres a Ontinyent aquest divendres. Ha pagat la pena esperar un any per a gaudir de l'espectacle. Almogàvers i Estudians, càrrecs cristians, sorpreneren amb uns seguicis històrics.

Gran entrada cristiana a Ontinyent amb una capitania , la de la comparsa Almogàvers, que recceeava el recorregut dels mercenaris almogàvers des de Constantinoble per tractar de frenar l’avanç de les tropes otomanes. La capitania incloïa un grup d’ensenyes dels almògavers, una bèstia gegant, la recreació de batalles i l’arribada en carrosa del capità Manuel Penadés.

 

L’ambaixada dels Estudiants, segon càrrec del bandol cristià, mostrava la part més desconeguda de Leonardo Da Vinci, qui va dissenyar gran quantitat d’armes com metralladores de múltiples canons, torres de setge i morters. Així, els vestits de les esquadres feien referència a màquines, i es mostrava un laboratori amb una catapulta en construcció, una ballesta gegant portada per dos bous o la reproducció d’una metralladora que Leonardo va dibuixar al segle XV. La carrossa amb l’ambaixador Juan Alonso i la banderera Susana Calabuig consistia en una reproducció en moviment de la màquina voladora que Leonardo va anomenar “Ornitòpter”.

 

Visites il.lustres

Entre les milers de persones que acudiren a presenciar l'espectacle moro-cristià, vam trobar el President de Les Corts, Enric Morera i els Consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent. Presidia l’alcalde de la localitat,  Jorge Rodríguez, en la tribuna d’autoritats.