El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Sandra Obiol Francés, Portaveu grup municipal Guanyar Alcoi 

Sandra Obiol Francés

Alta política

Dilluns, al plenari extraordinari per aprovar els canvis en el Ban Reial i la Cavalcada 2020, la regidora Carolina Ortiz va dedicar, sencereta, la se…

Dilluns, al plenari extraordinari per aprovar els canvis en el Ban Reial i la Cavalcada 2020, la regidora Carolina Ortiz va dedicar, sencereta, la seua segona intervenció (a la que no se’ns permet respondre) a fer un discurs farcit de mentides i rancúnia en contra de Guanyar, i més en concret, en contra meua. Enfadada, bastant, vaig anar a Twitter i vaig escriure: “Avui al plenari d’Alcoi a la regidora li han escrit un paperet per a que en la seua 2a intervenció (quan ja no li podem dir res) dir que no podem criticar-los perquè som la 2a força menys votada. Alta política”. I continuava: “Això és com dir que Camps ho feia bé perquè els votava molta gent. S’assemblen tant.” Poc després tenia una resposta de l’alcalde, Toni Francés: “Buff, “li han escrit un paperet” que trist que digues això d’una regidora, dubtant de les seves capacitats. Em fas sentir vergonya. Alta política”

I mira, té raó; però no com exposa, i segurament ahí haurà de fer introspecció el nostre alcalde i pensar per què va fer eixa interpretació tan ràpida. És cert, no veig capaç a Carolina Ortiz de fer eixe discurs. La conec poc però sempre m’ha semblat una de les persones més amables i rialleres de la corporació. I va fer un discurs ple de menyspreu cap a nosaltres. Molt diferent al primer que va llegir. A més a més era un discurs calcat del que ja he hagut de suportar des que vaig decidir entrar en política institucional. Una manera d’expressar-se, unes paraules, que he llegit moltes vegades, massa, a les xarxes socials i a articles d’opinió i que entenc que han sigut escrites per algun dels 9 assessors/es que el PSOE té. Ei, i no passa res. Els assessors/es escriuen discursos. No estic descobrint res, ho fan habitualment en tots els partits i institucions. Si el PSOE es nega a que els seus assessors/es els escriguen intervencions, hauran d’explicar per a què necessiten tants d’assessors/es. 

Com deia, he escoltat massa vegades eixes paraules plenes d’odi cap a nosaltres, en campanya i després, que moltes vegades han anat acompanyades d’actes en els que s’aprecia venjança, com el fet de ser l’únic grup polític que amb 2 regidors no tenim suport administratiu facilitat pel govern. Una manera de fer política basada en el menyspreu cap a nosaltres i cap a les 2.255  persones que ens han votat. Si tan insignificants diuen que som, per què ens fan tant de cas? ¿Potser per la frustració de que després de dues legislatures i de posar floretes a totes les rotondes, no tenen la majoria absoluta que volien i que sí han obtingut altres companys seus de partit a altres poblacions? ¿Potser perquè els nostres arguments, que no saben respondre més que amb insults, posen en evidència que sí, que fan polítiques de dretes i no d’esquerres? Perquè ser d’esquerres, ser progressista, hauria sigut per exemple treballar durant 11 mesos els canvis en la Cavalcada i parlar amb les entitats implicades en l’organització però també amb les associacions de veïnes i veïns, amb els i les comerciants, obrir mecanismes de participació a les famílies... I no posar, de nou, els interessos de partit per damunt dels interessos d’Alcoi. I això, per molt que m’insulten, no ho poden amagar.