El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alumnes de 14 anys de les Carmelites voten per primera vegada

L'alumnat de tercer d'ESO amb les paperetes

El resultat no l'han fet públic en aquesta jornada de reflexió, però animen a tothom a votar aquest diumenge 10 de novembre perquè han aprés la importància de la democràcia.

No ha sigut una votació oficial, però de segur que han estat millor informats que molts 'majors'. L'alumnat de tercer d'ESO del Col·legi Carmelites d'Alcoi ja ha votat per primera vegada, gràcies a un projecte per aprendre el sistema democràtic d'Espanya. També han pogut constatar "la gran quantitat de brossa que es genera amb els enviaments postals" de propaganda electoral. Pel que fa al resultat... millor no ens el conten per no influir en aquesta jornada de reflexió.

Amb la finalitat de conèixer el sistema democràtic espanyol, el Col·legi Carmelites d'Alcoi ha votat per primera vegada amb només 14 anys. Òbviament, la votació no és oficial però ha servit, per exemple, perquè els alumnes conegueren moltes curiositats que no sabien dels programes electorals de cada formació.

Després de constituir la taula electoral i portar paperetes de les seues vivendes, han votat tant per al congrés com per al senat. Un dels aspectes que els ha sorprés és l'elecció per al senat, ja que són llistes obertes i poden escollir fins a 3 candidats.


Reconeixen que les votacions "s'han realitzat amb alegria i molt bon ambient". El jove alumnat desitja que "els majors sàpiguen superar les seues diferències tan bé com ells". El resultat del recompte no l'han donat a conéixer, però animen a tothom a votar aquest diumenge 10 de novembre perquè han aprés la importància de la democràcia.