El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alumnes del Campus d’Alcoi triomfen en el repte d'Hidraqua

L’equip de Campus d’Alcoi sols va tindre 12 hores per crear, desenvolupar i presentar el seu projecte.

Diego Sanchis, Isabel Santonja, Patricia Bazaga e Isabel Ferri han creat una app amb tecnologia Blockchain que ha guanyat l’esdeveniment virtual HackOVID donant solució a un repte creat per Hidraqua.

“HackOVID virtual: Nous reptes Covid-19” és un programa educatiu dut a terme per FUNDEUN, en el que es llancen reptes digitals per fer front a problemes reals. Es valora la solució proposada, la col·laboració entre els membres dels equips participants i la capacitat de realitzar-ho tot en poc més de 12 hores.


L’equip format per Diego Sanchis, Isabel Santonja, Patricia Bazaga i Isabel Ferri, tots alumnes del Campus d’Alcoi de la UPV, tenia el repte de digitalitzar amb tecnologia blockchain, el registre segur de les operacions d'Hidraqua. Aquesta tecnologia permet registrar la informació d’una incidència des del moment que el client sol·licita el servei de l'empresa fins que aquesta última li dóna solució i tanca l’incidència. Bazaga ho explica amb l’exemple del trencament d’una canonada, si un client diu que no s’ha solucionat el problema “en l’app estan les dates de la reparació i l’empresa podrà constatar la veritat”.


Ramón Martínez, programador i membre del grup de recerca sobre Blockchain BAES, destaca que no és senzill presentar-se a un esdeveniment d'aquest tipus a desenvolupar en poc més de 12 hores una prova de concepte funcional sobre un repte real llançat per una empresa, utilitzant tecnologies amb les quals no s'està familiaritzat i guanyar-lo.".