El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alumnes del Col.legi Esclaves d'Alcoi ajuden contra la Covid-19

Alumne paticipant al projecte

El Col.legi Esclaves d'Alcoi ha fet una crida a alumnes i families per participar al projecte #ElAmorTodoLoVence. Conisteix en escollir un grup social al que volen ajudar pel qualsevol motiu davant la Covid-19. El projecte finalitza amb una publicació a xarxes socials donant ànims i missatges en positiu.


Personal sanitari, majors, xiquets, pares, cossos de seguretat, desocupats... tothom està patint els efectes del Coronavirus en major o menor mesura, però hi ha sectors de la població que ho tenen un poc més complicat. Els alumnes de les Esclaves volen donar ànims amb un nou projecte explicat a aquesta web.
.
Una vegada feta l'elecció del grup social, i seguint la metodologia Design for Change, van succeint-se les diferents fases:
- SENT, en les quals se'ls convida a connectar, a investigar i conéixer millor la situació que viuen en aquests moments.
- IMAGINA, en la pensen idees que puguen tindre un impacte en aqueix grup social.
- ACTUA, en la qual porten avant la idea proposada, i finalment
- COMPARTEIX, en la qual l'acció que han realitzat la poden gravar en vídeo o fotografia i publicar en xarxes socials utilitzant el "hastagh" #ElAmorTodoLoVence.

El  projecte ve donat per la seua vinculació amb la Setmana Santa, amb la situació que vivim i amb unes paraules de la Fundadora de les Esclaves, Santa Rafaela María, que són una llum d'esperança i un bufe que espenta a seguir avant: "Estimar i més estimar, perquè l'amor tot el venç".

La metodologia “Design for Change”, ens convida a que els nostres xiquets i joves aprenguen, des de la inclusió, a desenvolupar les seues capacitats (empatia, creativitat, treball en equip, pensament crític i lideratge compartit) en dur a terme un canvi real en el seu món, partint de les seues pròpies inquietuds i posant en pràctica les seues pròpies idees.