El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alumnes dels 'col·les' públics d'Alcoi acomiaden als auxiliars de conversa en un multitudinari acte

Auxiliars de conversa, Montse Salas i Alberto Belda durant la jornada d'acomiadament / R. Lledó
Per primera vegada Conselleria ha impulsat aquest programa a Alcoi

Quatre auxiliars vinguts del Canadà, Filipines i Austràlia han estat tot un curs en Miguel Hernández, El Romeral, Horta Major i Sant Vicent. El Centre d'Educació Especial Tomás Llácer també s'ha beneficiat del programa, ja que un dels seus alumnes ha acudit a Horta Major per practicar l'anglés. Els alumnes han pogut aprendre la llengua anglesa amb els auxiliars natius, però també han escenificat teatres i han conegut la cultura o gastronomia de cada país

L'Àgora d'Alcoi ha acollit la jornada de cloenda d'auxiliars de conversació en els centres educatius públics d'Alcoi. Per primera vegada, 4 auxiliars vinguts del Canadà, Filipines i Austràlia han estat tot un curs en Miguel Hernández, El Romeral, Horta Major i Sant Vicent. El Centre d'Educació Especial Tomás Llácer també s'ha beneficiat del programa, ja que un dels seus alumnes ha acudit a Horta Major per practicar l'anglés.

Durant el curs 2017 / 2018, els alumnes han pogut aprendre la llengua anglesa amb els auxiliars natius, però també han escenificat teatres i hi han conegut la cultura o gastronomia de cada país. També els han acompanyat durant les eixides. L'acte a l'Àgora ha servit per a mostrar els vídeos que han gravat durant el curs amb els auxiliars. Tots els xiquets han estat molt emocionats.

El regidor d'Educació, Alberto Belda, ha presentat l'acte. Belda ha insistit en què "ja era hora que Conselleria apostara pel plurilingüisme". Cal recordar que ha sigut el govern autonòmic el que ha impulsat aquest programa a tot el territori valencià.

En representació de l'àrea de plurilingüisme de la Conselleria d'Educació ha estat Montse Salas. En perfecte anglés ha donat l'enhorabona als 4 auxiliar de conversació per la seua tasca i també ha recordat que, a banda de la llengua, també "han conegut altres cultures".