El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Amb diners i pla especial, el projecte del Xorret de Catí continua endavant

L'alcalde de Castalla rep el Pla Director del Xorret de Catí

La Diputació ha lliurat a l'Ajuntament el Pla Director, perquè el remeta a Conselleria de Medi Ambient i done el vistiplau final. Així, podran començar les actuacions amb els vora 10 milions d'euros d'Europa i la Diputació.

L'alcalde de Castalla Antonio Bernabeu ha rebut de mans del diputat d'arquitectura José Ramón González el Pla Director Xorret de Catí, i que permetrà actuacions d'importància en este espai natural per a potenciar el seu ús sostenible. Ara l'Ajuntament remetrà el document a la conselleria de Medi Ambient perquè done el vistiplau definitiu.

Antonio Bernabeu avança que el projecte defineix una àrea d'acollida, una zona d'aparcament i autocaravanes, una zona de motos BMX, una àrea recreativa, un sender interpretatiu i allotjaments rurals. Amb tot açò es vol convertir el Xorret de Catí en un atractiu i un referent en turisme d'interior. "Revitalitzarà un espai natural aportant un major valor per a les poblacions de la seua àrea d'influència: Castalla, Petrer, Ibi Onil, Biar, Elda, Agost...", diu Bernabeu, qui explica que es promocionaran els esports de muntanya, i s'assegurarà l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. Tot "garantint al màxim la conservació de l'entorn natural i la minimització de l'impacte". A més, el Xorret de Catí és el punt central però la idea és provocar la visita a altres espais provincials, i per això el projecte preveu actuacions també a entorns de Saix, Onil, Castell de Castells, Petrer, i la Vall de Gallinera.

Les primeres actuacions es faran amb una subvenció europea de més de 5 milions d'euros, i altres 5 milions d'euros que aporta la Diputació.