El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Amb el treball fet en pandèmia, AITEX es converteix en centre de referència

AMB VÍDEO. León Grau, president d'AITEX: "En l'epicentre de la pandèmia, hem sigut peça essencial".
 

L'Institut Tecnològic Tèxtil d'Alcoi ha fet durant la pandèmia més de 6.000 informes per acreditar mascaretes, no sols d'Espanya sinó de diversos països del món.

L'Institut Tecnològic Tèxtil d'Alcoi és l'únic espanyol que, ara per ara, pot realitzar qualsevol classe d'assajos en mascaretes, siguen quirúrgiques, higièniques o FPP2. Al llarg de la pandèmia han fet més de 6.000 informes de mascaretes per a empreses no sols d'Espanya, sinó també de la Xina, Turquia o l'Índia. Cada informe suposa un tipus de mascareta provada i testada, tot i que no totes han aconseguit l'homologació o acreditació corresponent.

Segons explica León Grau, president d'AITEX, ara els nivells són més estables perquè la població ja té mascaretes de manera generalitzada i els fabricants tenen el producte homologat. "Va ser sort estar ahí i tindre tot l'equipament oportú, però després cal traure les coses endavant", explica Grau, Cal tindre en compte l'esforç de la plantilla d'AITEX, que fa un any que treballen en torns al llarg de tot el dia per a cobrir la demanda que té l'Institut.

Des d'AITEX també han explicat que els treballs amb la nova seu no s'han endarrerit amb la pandèmia, i mantenen l'any 2023 per completar el trasllat a la nova seu de Batoi