El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ana Barceló, consellera de Sanitat: "No hi ha cap Hospital que no tinga material"

Una de les moltes donacions fetes per institucions alcoianes. Imatge de recurs.

La consellera assegura que tot el material que prové de la Xina, així com l'aportat per empreses es repartirà seguint criteris i depenent de l'evolució de la crisi. Però assegura que a hores d'ara totes les àrees de salut tenen l'imprescindible.

El president Ximo Puig ha anunciat la pròxima arribada de dos avions de la Xina amb material sanitari. I són incessants les aportacions d'empreses i particulars. La consellera de Sanitat Ana Barceló explica que no poden especificar el material que va a cada Hospital i àrea de salut, però assegura que es basa en criteris com el nombre de població atesa, i el nombre de residències, de qualsevol classe, que hi ha a cada zona. Així també es tindrà en compte l'evolució en cada àrea, però a hores d'ara Ana Barceló assegura que "no hi ha cap Hospital que no tinga material".

També preveuen més compres i donacions, "comptem en tots els recursos, no ens quedarem tan sols en eixos avions", i creant "un repositori per atendre totes les necessitats" a mida que avance la crisi. Reconeix que s'han produït "algunes tensions", però "intentarem arribar a tots", on inclou no sols personal sanitari sinó també forces de seguretat.