El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Andrés Hernàndez, sobre el no ascens de l'Alcòdiam a Ok Lliga: "S'ha premiat l'hoquei català"

Imatge de la temporada 2019 / 2020

La intenció del club és oferir la renovació a tots els jugadors de la primera plantilla, a excepció de Deri Mataix, que per motius d'estudis ha de residir a Catalunya en 2021

El món de l'esport ha quedat parat per la pandèmia de la Covid-19 a escala mundial. També ho ha sigut per a l'hoquei patins. Després de fer una gran temporada i de ser segon en el moment de paralitzar-se l'Ok Lliga Plata Sud, la Reial Federació Espanyola de Patinatge (RFEP) ha decidit que només pugen el primer de cada grup a Ok Lliga i que no hi haja descensos. D'aquesta manera, l'Alcòdiam es queda una temporada més en la segona categoria de l'hoquei nacional, perquè el primer era el Vendrell.

En declaracions a ARAMULTIMÈDIA, el president de l'Alcòdiam, Andrés Hernández, ha afirmat, rotundament, que si l'equip alcoià haguera acabat la temporada com a líder, la decisió de la RFEP no haguera sigut aquesta. Hernández té clar que "s'ha premiat l'hoquei català". El màxim representant de l'Alcòdiam afirma que ja es veia vindre el que ha passat perque "sempre ha sigut així". És una "barbaritat" que no haja baixat cap equip d'OK Lliga i que hagen pujat només els líders de cada grup de l'Ok Lliga Plata.

Respecte als possibles descensos de l'Ok Lliga, sosté que el Vic, cuer de la màxima categoria, ha estat tota la temporada per baix i "estava clar que anava a baixar a final de lliga". Quant a una possible al·legació per part de l'equip alcoià, Andrés Hernández indica que "no van a fer-ho", ja que amb situacions com aquestes l'hoquei patins "només guanya desprestigi".

Futur de l'Alcòdiam

La intenció del club és oferir la renovació a tots els jugadors de la primera plantilla, a excepció de Deri Mataix, que per motius d'estudis ha de residir a Catalunya en 2021. La renovació s'oferirà a tothom i "més avant es parlarà del tema econòmic", segons Andrés Hernández.

El president, que finalitza el seu càrrec la pròxima temporada després de més de 20 anys, desitja deixar a l'equip en Ok Lliga. A l'afició els demana que "continuen donant suport" a l'equip malgrat la decepció de jugar una temporada més en Ok Plata.