El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Andrés Pedreño, catedràtic d'economia aplicada: "L'ADN empresarial està en la cultura d'Alcoi"

Andrés Pedreño

La nova economia digital marca altres temps i altres necessitats. I les Universitats són les responsables de crear el talent necessari. De tot açò ha parlat el catedràtic Andrés Pedreño en la lliçó inaugural al campus d'Alcoi de la UPV, una ciutat que ha destacat per ser una "zona molt inspiradora".

El Campus d'Alcoi de la UPV ha iniciat oficialment el curs acadèmic amb la lliçó inaugural d'Andrés Pedreño, catedràtic d'economia aplicada, qui ha parlat de "la necessitat d'escometre un futur de transformacions i canvis".

El Saló de Graus Roberto García Payá del campus alcoià de la UPV estava de gom a gom per a la conferència d'Andrés Pedreño, qui ha explicat la necessitat per part de les institucions educatives, com fa la UPV de "comprendre a l'empresa, interactuar amb ella, transferir la tecnologia i crear emprenedors". Però recorda que "hem de treballar en els temps que marca la nova economia digital. Les Universitats tenim obligacions de rapidesa, de crear talent".Andrés Pedreño també ha tingut paraules per a Alcoi, "zona molt inspiradora, perquè a Alcoi l'ADN empresarial està en la seua cultura. Són moltes generacions les que s'han format ací, i açò ha enriquit a València i Alacant". També ha estat a Alcoi el rector de la UPV, Francisco José Mora, qui també diu que "la comarca deu molt al dinamisme de la seua gent". De fet Mora recorda que celebren el 50 aniversari de la UPV però l'escola d'Alcoi és centenària, "ells ja sabien que volien un campus", i sense ell "seria una altra comarca i possiblement no tindria el dinamisme, la indústria i la riquesa que té".

Per la seua banda, el director del campus alcoià, Juan Ignacio Torregrosa, també ha destacat la importància que empresa i universitat estiguen lligats perquè "tenim 400 titulats tots els anys i volem que tinguen la seua primera oportunitat en el territori en els que els estem formant".

Andrés Pedreño, el rector de la UPV Francisco José Mora i el director del campus alcoià Jua Ignacio Torregrosa, atenen als mitans abans de la lliçó inaugural