El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

ANIMALCOI parla dels beneficis de l'animació en els xiquets en un congrés virtual de Mèxic

Cartell del Congrés
  • La xarrada serà aquest dimecres 14 d’octubre de 17:00 a 19:00 de la vesprada hora de Mèxic, és a dir, de 00:00 a 02:00 de la matinada del dia 15 ací a Espanya.
  • ANIMALCOI se celebraà entre el 13 i el 15 de novembre en format en línia

Diana Cortés, en nom del festival 'Animació AIMALCOI (que celebrarà la seua primera edició el pròxim mes de novembre), participa aquest dimecres en un congrés virtual i parlarà sobre les bondats i beneficis que per als menuts té el consum de continguts culturals.

L’esdeveniment en línia l'han anomenat ‘Palomitas’ i l'ha organitzat el Centre Cultural d'Espanya a Mèxic (CCEMX) així com la Secretaria de Cultura del Govern de Mèxic, a través del programa Cultura Comunitària i canal 22.

L'objectiu d'aquest congrés passa per generar espais d'encontre i diàleg sobre la necessitat de buscar maneres de fer més partícips als joves i als xiquets de la cultura a través de la ferramenta audiovisual.

Segons ANIMALCOI, en aquest encontre participaran agents culturals de Mèxic, Espanya, Bolívia, Brasil, Xile, Argentina, Cuba, Perú i Colòmbia.

Diana Cortés

La directora d'Animalcoi, Diana Cortés, participarà en una xarrada que l'organització ha titolat "Creación de contenidos para la infancia y la adolescencia", on parlarà de la necessitat de trobar la manera de fer que la joventut i els més menuts tinguen interés en continguts culturals i d'aprenentatge. Per a això és bàsic que utilitzen llenguatges de comunicació, com ara l'animació, que els siguen cridaners i propers. I com a referencia en el nostre entorn, trobem festivals d'animació, com Animalcoi.


 

Diana Cortés vol demostrar que, en el cas dels menuts i els joves, l'animació pot ser una ferramenta molt versàtil i completa per a comunicar continguts d'art, culturals, socials i també per a poder expressar-se de manera plàstica i artística.

La xarrada serà aquest dimecres 14 d’octubre de 17:00 a 19:00 de la vesprada hora de Mèxic, és a dir, de 00:00 a 02:00 de la matinada del dia 15 ací a Espanya.

Des d'Animalcoi esperen que aquesta siga una de les moltes col·laboracions entre diferents festivals de tot el món, ja que la creació de xarxes culturals d'aquesta mena són tremendament important per a fer créixer les ferramentes culturals i trencar barreres.