El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

ANIMALCOI porta a la ciutat a quatre guanyadors de Premis Goya

ANIMALCOI també acull a candidats als GOYA i preseleccionats per als ÒSCAR 2022

La cita amb l'animació té lloc de l'11 al 14 de novembre i ofereix conferències, tallers i exposicions, així com projeccions. ANIMALCOI acull a Pablo Lloréns, Nathalie Martínez, Abraham López Guerrero i Álvaro García , tots guanyadors de Premis Goya.

El festival ANIMALCOI s’estrena el pròxim 11 de novembre i tindrà lloc fins el diumenge 14 de novembre i converteix a Alcoi en l’epicentre de l’animació en la Comunitat Valenciana.

Per a celebrar esta cita especial s’han preparat conferències, tallers i exposicions, així com projeccions de pel·lícules animades.

El festival es prepara per rebre a quatre guanyadors de Premis Goya: Pablo Lloréns (1995 i 2004), Nathalie Martínez (2021) , Abraham López Guerrero (2021) i Álvaro García (2020).

Álvaro García es el primer en intervindré. Ho farà el dijous 11 de novembre a les 12h en l’IVAM-CADA, i aportarà la seua llarga experiència oferint una conferència titulada “Producció, distribució i ajudes per a l’animació en la Comunitat Valenciana”. Compartirà taula amb José Luis Moreno (director de l’IVC) i Dora Martí (IVC). García és membre de l’equip de la productora d’HAMPA Studio amb qui va obtindre un Goya per la cinta “Bunyuel al laberint de les tortugues” el 2020, un dels grans èxits de l’animació del moment. La seua productora treballa en ambiciosos projectes com ara sèries i pel·lícules amb projecció en Sudamérica.

Nathalie Martínez estarà present el pròxim divendres 12 a les 10 del matí a l’IVAM CADA per a oferir una conferència que ha anomenat: ‘Hero Dad: The Challenge of innovating your workflow and real-time render”. Martínez és productora, directora i fundadora de Wise Blue Studios, un estudi d'animació amb seu a València i ha treballat en pel·lícules d'animació i acció real i TV movies des de 1999 i va produir el seu primer llargmetratge en 2003. Va aconseguir el premi Goya al millor curt d’animació en 2021 com a productora amb el curt ‘Blue & Malone. Casos impossible”, rodat el 2020 baix la direcció d’Abraham Guerrero.

El divendres 12 a les 17h en IVAM-CADA és el torn de Pablo Llorens on compartirà una conferència que ha titulat: “Animació Stop mothion”.  Llorens és, a banda del padrí d’ANIMALCOI i el pare de la mascota del festival -AITANA- un rellevant i reconegut animador, director i guionista. Nascut a Alcoi i format a la UPV, els seu curts “Carcol, col, col” i “El enigma del chico croqueta” van guanyar els Goya el 1995 i el 2004. Té una vintena de curts, dos sèries de televisió i un llargmetratge.

Abraham López Guerrero intervindrà el pròxim diumenge 14 a les 17h al IVAM-CADA juntament a Remi Hueso i Jesús Martínez (Somnis) i parlaran sobre la “3D en la Comunitat Valenciana”. López es un professional amb més de vint anys d'experiència en el món de l'animació 3D. Format a l'Escola de Cinema de Sant Antoni de Baños (Cuba) en direcció i guió. “Blue & Malone. Casos impossibles”, obtingué el Premi Goya 2021com a millor curt d’animació.

 

GOYA I ÒSCAR 2022

ANIMALCOI també acull a candidats als GOYA i preseleccionats per als ÒSCAR 2022. Així, l’equip del curt triat per a competir en la secció d’animació als GOYA 2022, “Umbrellas”, ens explicaran ‘com ho han fet’ en una conferència + projecció que tindrà lloc diumenge 12 a les 12:00 en IVAM-CADA.

Pel que fa als Òscar, es projecten els curts” Rutina: La prohibició”, de Samuel Ortí i “Blue & Malone”, d’Abraham López Guerrero. Els dos han estat preseleccionats als guardons més importants de la industria del Cinema i competiran amb 82 cintes més procedents de tot el planeta per ser candidats.

 

Per assistir al programa cal inscriure’s de forma prèvia (es pot fer ací). També es pot veure el programa ací.

El festival ANIMALCOI ha estat organitzat per l’EASD_Alcoi, i amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana.