El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

ANIMALCOI premia a “Umbrellas”, “Oh so convenient”, i “Sonho na lixa” en la seua segona edició

Cines AXION del Centre Comercial Alzamora d’Alcoi
  • Els premis es lliuraran en la inauguració oficial del festival, el pròxim 16 de novembre a les 20 hores en l’VAM CADA.
  • La principal novetat d’enguany és la presentació del videojoc “Viatge cap ANIMALCOI”.

ANIMALCOI inicia la setmana prèvia amb la presentació d’un videojoc inspirat en llocs i personatges emblemàtics d’Alcoi. Es tracta de “Viatge cap ANIMALCOI”, una de les grans novetats de la II edició del festival d'animació, que es celebrarà entre els dies 17 i 19 de novembre.

Per segon any consecutiu, la ciutat d’Alcoi es converteix en la capital de l’animació, acollint una nova edició d’ANIMALCOI. Una edició amb un ampli programa ple d’exposicions, projeccions, tallers i conferències previstos per als pròxims dies. Hi ha molta expectació en aquestes activitats. De fet, s’han esgotat les places per alguns dels tallers com ara en el concert Jazz Animaswing.

El passat dijous 10 de novembre es van fer públics els premis ANIMALCOI 2022 en els cines AXION del Centre Comercial Alzamora d’Alcoi. Dos dels tres guardonats procedeixen de fora d’Espanya, concretament de Taiwan i de França.

Els guardonats van ser: “Umbrellas” de (Paraigües) de José Prats i Alicia amb el premi Animalcoi-Solitium; “Oh so convenient” (Tant convenient) de Huei Jen Hung (Taiwan) amb el premi Fundación Mutua Levante; i “Sonho na lixa” (El somni a la cinta d’agarre) de Lise Pautonnier (França) amb el premi Escoles.

Els premis es lliuraran en la inauguració oficial del festival, el pròxim 16 de novembre a les 20 hores en l’VAM CADA.

Una de les principals novetats d’enguany és la presentació del videojoc “Viatge cap ANIMALCOI”, patrocinat per Teika i la regidoria de Joventut d’Alcoi i desenvolupat per l’empresa Spherical Píxel de Villena.

En la presentació als cinemes Axion d’Alzamora, Antonio Pastor i David Terre, creadors del joc, van explicar que la mascota del festival, Aitana, és la protagonista del videojoc i recorre llocs i festivitats de la ciutat, trobant-se personatges emblemàtics alcoians dels Moros i Cristians, del Modernisme o del Nadal alcoià. Es pot descarregar en el següent enllaç.

Diana Cortés, directora d´ANIMALCOI, va ser l’encarregada de presentar l’acte. A l'esdeveniment també va estar present María Baca, regidora de Joventut, que va destacar “l´importància d´ANIMALCOI per a desenvolupar el sector de l’animació que està en alça, promocionar als joves que s’estan estudiant i iniciant-se en això i promocionar la ciutat”.

Una altra de les sorpreses de la nit va ser que els assistents van poder gaudir més videojocs i consoles aportades per la Retroweekend en l’eixida dels cinemes del centre comercial Alzamora.