El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Opinió de Rubén Lledó, redactor d'ARAMULTIMÈDIA,

Rubén Lledó
Opinió de Rubén Lledó, redactor d'ARAMULTIMÈDIA

Menys de 24 hores han fet falta perquè Oscar Climent decidira renunciar a fer el cartell de la il·lusió. El motiu: doncs que quatre persones mal contades han acusat de plagiar dos cartells dels carnavals de Madrid i d'Irún, dels anys 2010 i 2012, respectivament. En primer lloc he de posicionar-me i posar-me en el lloc d'Oscar Climent. No el conec personalment, però sé que ha rebut moltes pressions per molts costats. Des d'ací li done el meu suport particular.

El plagi entre els cartells de Madrid i Irun era prou conegut en el gremi dels artistes. Per tant, no és un poc contraproduent que Oscar plagie uns cartells que són coneguts precisament per això? Es clar que no. No crec que plagie un cartell que ja ha sigut plagiat i sap que poden acusar-lo d'això. Dic jo.

Les xarxes socials, o millor dit, la pressió que han fet alguns per tal de polemitzar un dels temes que més il·lusió porten al poble d'Alcoi, han aconseguit per primera vegada en la història que un autor renuncie a fer el cartell de la cavalcada més antiga d'Espanya. Encara es podria pensar que la responsabilitat li ha vingut gran a Oscar, però ja era la segona vegada consecutiva que aconseguia guanyar el concurs. Aquesta és una mostra més de què les xarxes socials poden canviar el destí de la societat actual, o sinó que li ho pregunten al xic que es penjava del Pont de Sant Jordi i del Viaducte. Qui anava a dir-li a ell que anava a ser entrevistat en La 1 en directe?

No per la responsabilitat, però si pot ser per la seua joventut haja renunciat a aquest guardó. Aquest no és el primer cas i com ell mateix diu al comunicat que ha fet a xarxes socials "Molts grans autors s'han basat en grans obres per fer després noves interpretacions, inclús en el mateix cartell de festes de Moros i Cristians". Una persona que ho té tan clar, no se la juga i plagia un cartell.

Fins a la festa de l'il·lusió dels més menuts es polemitza. Dins de poc podrem dir, per desgràcia, "Habemus" nou cartell.

Ànims Oscar!