El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Antoni Miro exposa aquest divendres 17 de desembre a l’IVAM CADA Alcoi una mostra ‘antològica’

Fragment d'na obra d'Antoni Miró / Ajuntament

Al mateix temps que s’inaugura la del CADA, a la Llotja de Sant Jordi, s’exposa l’obra més recent de Miró

Fins al 30 de juny de 2022 es podrà visitar l’exposició ‘Antoni Miro: Antològica’. La mostra s’inaugura aquest divendres 17 de desembre a l’IVAM CADA Alcoi a les 20 h, concretament a la planta de la Fundación Caja Mediterráneo. Miró presenta una tria d’obres des del 1960 fins a l’actualitat.

El fill predilecte d’Alcoi torna al lloc on es va organitzar aquest acte tan emblemàtic. Antoni Miró exposa peces de “L’Òpera Prima” passant per les sèries com “Amèrica Negra”, “El Dòlar”, “Pinteu Pintura”, “Vivace” “Sense Títol” etc. També hi ha una representació reduïda d’escultures en diversos materials (bronze, acer Corten) de les quals la “Suite Eròtica” restarà a l’exterior del Museu, s’exposaran unes 180 obres, moltes cedides per col·leccions particulars i per diferents Museus com l’IVAM, MUBAG, PMG de la Universitat de València, Fundació Bancaixa i Fundació Mediterrani.

L’obra d’Antoni Miró és una denúncia del patiment humà. A finals dels anys seixanta el seu interès pel tema social el condueix a un neofiguratisme, amb un missatge de crítica i denúncia que als setanta s’identifica amb el moviment artístic anomenat “Crònica de la realitat”, inserit dins dels corrents internacionals del pop-art i del realisme.

Més exposicions sobre Miró

Al mateix temps que s’inaugura la del CADA, a la Llotja de Sant Jordi, s’exposa l’obra més recent, amb sèries produïdes des del 2012, com “Personatges”, “Mani-Festa”, “Costeres i Ponts, “Suite Havana” i “Nus i Nues”, unes altres 70 obres del darrer període de l’artista.

Raül Llopis, regidor de Cultura d’Alcoi, sosté que “en aquesta mostra l’espectador que contemple les obres podrà endinsar-se en diferents moments de la nostra història, de la nostra realitat i de la nostra identitat. Podrem conéixer amb més profunditat l’art d’aquest artista internacional gràcies a aquesta exposició, que s’emmarca precisament en un espai en el que la seua intervenció va ser crucial per a impulsar la reobertura del Centre d’Art, convertit en IVAM CADA Alcoi”.