El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Anul·lada la taxa de terrasses en Xixona fins a setembre de 2021

Aquesta exempció suposarà un estalvi d'entre 200 i 1.000 € per a cada establiment.

Des del Consistori estimen que la mesura suposarà un estalvi mitjà per establiment de 500 €. A més, s'ha decidit ampliar el tall del carrer Alcoi durant els caps de setmana des de juny fins a setembre, per a ajudar al sector de l'hostaleria.

El Ple de l'Ajuntament de Xixona ha aprovat per unanimitat la modificació de l'ordenança fiscal municipal per a suprimir fins al 30 de setembre de 2021 la taxa d'ocupació de la via pública per a la instal·lació de terrasses amb finalitat lucrativa. Aquesta exempció suposarà un estalvi d'entre 200 i 1.000 € per a cada establiment, segons apunten des del Consistori.

El regidor de Comerç i Hisenda, Ricardo Mira, ha explicat que "la decisió es pren amb l'objectiu de mitigar l'impacte econòmic negatiu que ha ocasionat la Covid19 en el sector de l'hostaleria local i facilitar-los la recuperació després de l'impacte que els ha suposat haver de tancar". D'altra banda, es flexibilitzarà l'espai destinat a la col·locació de les taules i cadires "per a poder guardar la distància de seguretat recomanada per a prevenir contagis, sempre que no es causen molèsties als veïns ni als vianants".

Ampliació del tall del carrer Alcoi

Una altra de les mesures adoptades per l'Ajuntament és l'ampliació del tall del carrer Alcoi, que en els últims anys s'efectuava durant els caps de setmana de juliol i agost. Aquesta vegada la restricció al trànsit s'ampliarà també als mesos de juny i setembre, per a permetre la col·locació de terrasses i afavorir l'activitat dels bars i restaurants situats en aquesta zona.