El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Anul·lat el Pla d'Alcoinnova per "insuficiència de memòria ambiental"

Recreació d'Alcoinnova
Des d'Alcoinnova encara no valoren la situació i els serveis jurídics estudien la nova sentència

Nou entrebanc a Alcoinnova després que el TSJ haja acceptat el recurs de la Colla Ecologista La Carrasca que suposa l'anul·lació del Pla de l'ATE. ARAMULTIMÈDIA ha tingut accés a la sentència completa de 39 fulls, part del tribunal estima que hi ha "insuficiència" en els estudis ambientals. Segons el comunicat de La Carrasca, Alcoinnova a La Canal suposaria "l'alteració de la qualitat paisatgística general de la zona". ARAMULTIMÈDIA està pendent de qualsevol reacció

Nou entrebanc a Alcoinnova després que el TSJ haja acceptat el recurs de la Colla Ecologista La Carrasca i Salvem l'Aqüifer del Molinar que suposa l'anul·lació del Pla de l'ATE. ARAMULTIMÈDIA ha tingut accés a la sentència completa de 39 fulls, on el tribunal estima, entra altres, que hi ha ""insuficiència de memòria ambiental", que hi ha falta d'avaluació d'impacte ambiental, o que s'admiteixen infraestructures i usos incompatibles amb la zona ambiental. En un comunicat, La Carrasca diu que Alcoinnova a La Canal suposaria "l'alteració de la qualitat paisatgística general de la zona", i assegura que en la resolució el Tribunal considera que hi ha "existència de moltes afeccions ambientals en l'àrea d'amortiment d'impactes del Parc Natural de la Font Roja, en la infraestructura verda i en la Xarxa Natura 2000". 

La sentència compta amb dos vots particulars, que consideren que s'hauria d'haver motivat més la discrepància amb la sentència desestimatòria emesa pel mateix tribunal en el recurs contenciós presentat per l'Ajuntament d'Alcoi. La Carrasca també afirma que la sentència "encara no és ferma" i continuen dient que "és una oportunitat perquè l'empresa reoriente la seua proposta i busque una ubicació adequada on puga agrupar les seues empreses, si és que eixa és realment la seua intenció i no es tracta d'una mera operació especulativa de reclassificació urbanística".

La valoració sobre la sentència per part de La Carrasca i Salvem l'Aqüifer del Molinar (aquesta segona entitat també ha presentat el recurs conjunt), sosté que és "deplorable" la falta de convicció amb què l'Ajuntament ha defensat els interessos generals de la ciutat: "ha sigut la gent del carrer, organitzada en associacions, qui amb menys recursos, però amb sentit comú i molta dedicació, ha parat els peus a una ubicació que posaria en perill la principal i insubstituïble font d'aigua potable d'Alcoi, i amb un greu impacte sobre el territori".

Reaccions

Ja coneixem quina ha sigut la sentència de 39 fulls del TSJ després que haja estimat el recurs presentat per La Carrasca i Salvem el Molinar. Aquesta encara no és ferma. Pel que fa a Alcoinnova, encara no valoren la situació i els seus serveis jurídics estudien la nova sentència, segons fonts consultades per aquest diari.

L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat que l'alcalde, Toni Francés, farà una valoració d'aquesta sentència sobre Alcoinnova en roda de premsa cap al migdia. Si la tecnologia ens ho permet, ARAMULTIMÈDIA oferirà en directe la valoració de l'Ajuntament en la nostra pàgina de Facebook a partir de les 12 h d'aquest dijous 3 de mag.