El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Anuncien 7 milions d'euros per ampliar i reformar la Bassa d'Alcoi

Es preveu que d'ací poc es traga a licitació la redacció del projecte, valorat en quasi 7 milions d'euros.

La reforma del centre de salut suposarà també l'ampliació de personal, i un Punt d'Atenció Continuada com el del centre de La Fàbrica.La Conselleria de Sanitat destinarà quasi 7 milions d'euros a les obres de reforma i ampliació del centre de salut de la Bassa d'Alcoi. Així li ho ha traslladat el director general d'Infraestructures de la Conselleria de Sanitat, Jaime Peris, a l'alcalde d'Alcoi i la regidora de sanitat, Toni Francés i Tere Sanjuan.

Segons expliquen des de l'Ajuntament, conselleria ja té el Pla Funcional, que determina les necessitats del centre, i ara es preveu que es licite la redacció del projecte. La reforma implica la renovació de tot el centre de salut, però també suposarà un increment de la plantilla, amb 2 metges de família més, 2 infermeres més, 1 auxiliar d'infermeria i 1 auxiliar d'administració. També es preveu una unitat de Rehabilitació Bàsica amb una plaça de fisioteràpia i un altre auxiliar d'infermeria. I es crearà l'Àrea d'Atenció a la Dona i l'Àrea de Cirurgia Menor.

També es construirà un nou edifici que acollirà un Punt d'Atenció Continuada, el segon d'Alcoi després del que hi ha al centre de salut de la Fàbrica. "Aquest espai tindrà quatre consultes mèdiques, dos per a infermeria, una sala de parades-crítics, una sala d'observació-tractaments i una sala de cures. Així com una sala d'espera per a pacients, zona d'estar i descans del personal, 6 dormitoris individuals per al personal, així com zones comunes", detallen des del consistori. I també es crearà un punt base per a les ambulàncies.

"Ens trobem davant una actuació molt necessària amb la qual passarem a tindre un Centre de Salut del més alt nivell i que millorarà la qualitat de vida de la ciutadania i dels professionals que treballen en La Bassa. Una vegada més es demostra el gran compromís de la Generalitat amb la nostra ciutat i la nostra àrea de Salut. No sols amb aquesta actuació, ja que també invertirà 10 milions d'euros per a millorar l'Hospital Mare de Déu dels Lliris i el seu aparcament", diu l'alcalde Toni Francés.

El centre de salut de La Bassa d'Alcoi es va inaugurar l'any 1987, i des del consistori reconeixen que "necessita una adaptació a les necessitats del segle XXI". Dona cobertura a la població de la Zona Nord, el barri més poblat d'Alcoi amb més de 16.800 veïns, el 27 per cent de la població total d'Alcoi.