El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Apocalipsi Alcoi

La Llana, en perill
Setmana negra per a Alcoi amb neu, pluja, solsides i arbres trencats. Ara un terratrémol

Només l'Alcoyano i l'Enrile salven una setmana difícil per a Alcoi pel que fa a infraestructures, ponts tallats, arbres que cauen i terratrémols. La darrera cosa, el sisme de 2,2 que ha fet pensar l'alcoianisme que estem passant per un cataclisme o que estem a prop de l'Apocalipsi. Esperem que, canviant de mes, la cosa torne al lloc i l'arribada de la Primavera anime l'espècie. Que el comerç de 'Marquitos' al centre tancara un dia, ha estat definitiu. Estem en crisi

A principis de la setmana passada ens assabentàvem que el Pont Fernando Reig és una autèntica runa, i que es tardarà més de 13 mesos a tindre'l obert... una vegada es licite i concedisca l'obra. Això vol dir que tenim per a un any i mig amb la Beniata en doble sentit i la redona d'Oliver convertida en ruleta russa. A veure qui és el xulo que s'atreveix a dur la iniciativa en eixe creuament entre Oliver i Santa Rosa. Sense dubte, estem a prop de l'Apocalipsi. Resolta la incògnita de per on aniran els cotxes el dia de les entrades (baixaran per Sentbenet i pujaran per Oliver-antiga Borratxeria), la cosa es va tranquil.litzar. I en això arribà la neu.

Què bonica és la neu! I un ou!. Els xiquets sense anar a classe tres dies i els carrers intransitables. No poder dur els nanos a casa dels uelos ha estat una tragèdia per a molts matrimonis que tramiten ja la separació. Damunt, rebem continues ofertes d'amics d'Alacant amenaçant de vindre a Alcoi per xafar la neu. Que no!, que la neu no mola! És un marró!

El Partidor s'estén per tot Alcoi

I de la neu passem a la pluja constant que ha convertit Alcoi en Beirut. Bo, diga'm que el Partidor s'ha estés per la ciutat i tot sembla ja integrat a la zona Alta. Cauen cases a Sant Nicolauet (Partidor), al carrer Balmes, cau un arbre a la Via, a Cervantes, l'enllumenat de Nadal (no sabem què fa encara posat... Ah que encara no és la Candelària!) es desprén en Alçamora. Desastre absolut. Què més podia passar? Que la Filà Llana està a punt de caure sobre el riu Serpis. Maldición!

Clar que poden passar més coses! Que part del mur que quedava en peu a la Beniata al costat del refugi caiga també i obliguen a tallar l'accés a Alcoi des d'Alacant per enviar-ho pel centre.

Més coses. Un terratrémol de 2,2 en l'escala de Richter amb epicentre a Cocentaina ens sorprén aquest dilluns. Sí, sembla que el món s'acaba. Si cau part del balcó de la Llana i hi ha terratrémols, realment vivim els últims dies de la Humanitat. A veure si apurem un poc i arribem a juny, perquè la pinta que té el Deportivo és boníssima. Si hem de morir i desaparéixer com a espècie, que siga en Segona Divisió A.

Una cosa bona més de la crisi de gener a Alcoi. L'alcalde, que ha envaït Cocentaina fent alcoià el terratrémol, s'ha convertit en una estrella de les xarxes socials. Toni Francés s'ha proclamat portaveu absolut de l'alcoiania, amb vídeos per Wassap anunciant que no hi ha classe o que Puig el telefona per interessar-se per la fi de la raça alcoiana. Moriremos con las botas puestas.

Que el comerç de 'Marquitos' al centre tancara un dia, ha estat definitiu. Estem en crisi