El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aposta perquè les empreses de capital estranger establides a Alcoi reinvertisquen en la ciutat

Es tracta del programa Aftercare de l'IVACE, que vol afavorir les reinversions d'empreses amb accionariat estranger.

L'IVACE i l'Ajuntament d'Alcoi s'han reunit amb tres empreses establides a Alcoi però de capital estranger, per saber què necessiten "i garantir que les empreses inversores no es limiten a quedar-se, sinó que continuen desenvolupant-se en la localitat".

L'Ajuntament d'Alcoi i l'IVACE, l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, han iniciat a Alcoi el programa Aftercare, que vol identificar projectes d'inversió estrangera ja implantats en la Comunitat Valenciana i facilitar que reinvertisquen en el municipi on estan implantades.

En el cas concret d'Alcoi s'han reunit amb 3 empreses, dos d'alimentació i una tercera de matèries primeres per a la indústria. Entre les tres, expliquen des de l'IVACE, generen 68 llocs de faena a Alcoi, i distribueixen els seus productes tant en l'àmbit nacional com internacional.

Júlia Company, directora de l'IVACE, explica que "l'objectiu és facilitar a les empreses implantades en el nostre territori l'accés a recursos perquè puguen millorar la seua oferta de valor i incrementar la seua capacitat productiva i així continuar generant riquesa i ocupació en la Comunitat Valenciana". A més, "les mancances o possibles soluciones fruit d'aquestes reunions ens permeten fer-les extensives a la resta del territori i millorar així el nostre teixit empresarial en les distintes àrees en les quals l'IVACE té competències".

Per la seua banda, Toni Francés alcalde d'Alcoi diu que "és fonamental conéixer quin és el present i el futur de les nostres empreses per a poder adoptar decisions. Conéixer detalls de la seua gestió i de les seues necessitats ens permetrà facilitar-los eines perquè puguen continuar creant ocupació".