El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprén com aplicar la robòtica i la visió artificial per a millorar el teu negoci, en el FOCUS PIME d'Alcoi

Presentació de la nova edició del FOCUS a Alcoi

El pròxim 15 de novembre, el campus d'Alcoi de la UPV acull una de les activitats comarcals FOCUS PIME. En aquest cas se centrarà en robòtica i visió artificial, i com poden aplicar-se solucions d'aquest camp en els problemes del dia a dia de les empreses xicotetes i mitjanes.

Alcoi acull de nou una de les activitats del FOCUS PIME, les jornades del CEEI i l'IVACE per a potenciar la competitivitat de les nostres empreses. I en aquest cas el tema triat per a la cita és la Robòtica i la Visió Artificial, i com es pot aplicar a la Mitjana i Xicoteta Empresa per a millorar el seu dia a dia. La cita és el pròxim 15 de novembre al campus d'Alcoi de la UPV, i ja està oberta la inscripció tant per a empresaris, com a estudiants i professors del centre, o qualsevol interessat per les aplicacions empresarials de la visió artificial.

L'edició d'Alcoi del FOCUS PIME està organitzada pel CEEI Alcoi-València, l'IVACE, l'Institut Valencià de la Competitivitat, el Campus d'Alcoi de la UPV i l'Ajuntament d'Alcoi. Fins a quatre institucions que es posen d'acord per apropar a les empreses les últimes novetats en robòtica i visió artificial. Per a Juan Ignacio Torregrosa, director del campus d'Alcoi de la UPV, "és un èxit que quatre institucions s'ajunten per a promoure aquest tipus d'actuacions al nostre territori. Açò ens permet afrontar reptes que per separat no seria possible".

La cita comptarà amb diferents conferències sobre com aplicar la innovació i la robòtica al procés productiu, o quins sistemes de control hi ha gràcies a la visió artificial. També es preveuen visites a determinades empreses, com els laboratoris Korott o IML Solutions S.L, empreses que ja han aplicat sistemes de visió artificial. Julia company, directora de l'IVACE explica que amb aquestes visites, les PIMES participants podran veure "que es poden fer inversions graduals per a incorporar a poc a poc aquesta tecnologia". A més a més el FOCUS també comptarà amb una exposició amb mostra de solucions concretes en robòtica que s'han aplicat en diferents negocis.

 

Presentació del pròxim FOCUS a Alcoi. De dreta a esquerra: Jaime Masià, director del Màster de Robòtica i Visió Artificial del campus d'Alcoi de la UPV; Manolo Gomicia, regidor d'innovació; Juan Ignacio Torregrosa, director del campus d'Alcoi; Julia Company, directora de l'IMPIVA; i Jesús Casanova, director del CEEI Alcoi-València


El FOCUS se celebra ara en totes les comarques valencianes

 

Julia Company, directora de l'IVACE, diu que és important "apropar tots els serveis de la conselleria a les empreses", i per això serveixen aquest tipus d'activitats, que en els últims anys s'han descentralitzat, eixint del Cap i Casal i celebrant cites en quasi totes les comarques valencianes. De fet, en l'edició d'enguany del FOCUS es fan un total de 22 activitats en 31 comarques diferents. En el cas d'Alcoi, vora 300 persones assistiren a l'edició de l'any passat, i enguany confien en repetir la xifra.

 

Un sector amb poca representació femenina

 

Una altra qüestió que ha eixit a col·lació en la presentació del FOCUS d'Alcoi és la poca representació de dones en les carreres universitàries relacionades amb enginyeries i tecnologia. Julia Company assegura que quasi no arriba al 5 per cent "i pot generar una bretxa, perquè pot ser que les dones queden relegades a un segon pla". En aquest sentit, Torregrosa diu que "sense incorporar a les dones a la ciència i la tecnologia no hi ha futur no competitivitat" i confia que el FOCUS també servisca per a debatre qüestions com aquesta i plantejar plans d'acció.